Időjárás

2024.09.09. 07:40

Kettős fronthatás borzolhatja ma a kedélyállapotunkat

Hétfőre megvastagszik felettünk a felhőzet, így sokfelé számíthatunk esőre, záporra, helyenként zivatarra is, többfelé jelentős mennyiségű eső várható.

Bama.hu

Fotó: fizkes

Élénk, erős lesz a keleti, délkeleti szél, mely délután nyugaton és északnyugaton északira, északnyugatira fordul, néhol átmenetileg viharos széllökések is előfordulhatnak. Hajnalra 13 és 22 fok közé csökken a hőmérséklet. Délután 19 és 31 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet, a legmelegebb keleten, északkeleten lesz.

Kedden a Dunától keleten számíthatunk még esőre, záporra, de néhol délnyugaton is kialakulhatnak futó záporok. Viszont a keleti és az északkeleti tájakat leszámítva egyre többfelé kisüt majd a nap. Sokfelé élénk, erős lesz az északi, északnyugati szél. Kora reggel 10 és 19, délután 20 és 28 fok között alakul a hőmérséklet, északkeleten lesz a leghűvösebb. Hajnalra délnyugaton foltokban pára, köd képződhet.

 

Orvosmeteorológia

Hétfőn kettősfronti hatás várható, így mind a hideg-, mind a melegfrontra érzékenyek körében jelentkezhetnek különféle panaszok.

Fejfájás, migrén, dekoncentráltság, bágyadtság, keringési- és görcsös panaszok, vérnyomásingadozás és szívpanaszok egyaránt előfordulhatnak.

A szelesebb tájakon élők körében tovább fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet.

Sokfelé véget ér a kánikula, így felfrissülhet szervezetünk, de az időjárás megváltozása hatással lesz ránk.

Az esős, szeles időben alacsonyabb lesz hőérzetünk.

A borongós idő sokaknál okozhat lehangoltságot, kedvtelenséget.

Zivatarok környezetében átmenetileg felerősödhetnek a parlagfűre allergiások panaszai, így ők ebben az időszakban lehetőleg tartózkodjanak zárt térben! A felhős, borongós idő miatt az UV-sugárzás a legtöbb helyen már nem fogja elérni az erős fokozatot.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Figyeljünk oda a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelére!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!