Időjárás

2024.07.31. 07:42

Ma front nélkül is fájhat a fejünk, erre számíthatunk

Bama.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: New Africa

Szerdán szinte mindenhol zavartalan napsütésben lesz részünk, csapadék sehol sem várható. Nyugaton a délies, északkeleten a nyugatias szelet kísérhetik élénk lökések. Hajnalban általában 7 és 16 fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet, majd délutánra 30 és 35 fok közé melegszik a levegő.

Csütörtökön már több tájegységünkön felhők zavarhatják időnként a napsütést, és helyenként a Dunántúlon, valamint elszórtan északon futó záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Többfelé megélénkül, néhol megerősödik a déli-délnyugati, majd a nyugatira forduló szél. A csúcshőmérséklet 32 és 38 fok között alakul, de a záporok, zivatarok környezetében hirtelen több fokot hűlhet a levegő.

 

Orvosmeteorológia

Szerdán időjárási front nem lesz felettünk, de újra kánikulában lesz részünk, emiatt az érzékenyek körében migrén, fejfájás, vérnyomás-ingadozás, keringési- és szívpanaszok, valamint légzőszervi problémák is jelentkezhetnek.

A nagy napi hőingás miatt tovább fokozódhatnak a vérnyomásproblémák, szédülés, rosszullét is előfordulhat.

Hajnalban többfelé hűvös lesz, emiatt könnyebben megfázhatunk, illetve átmenetileg felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi panaszok is.

Szinte zavartalan lesz a napsütés, így országszerte erős, nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Figyeljünk oda a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelre!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!