Időjárás

2024.07.01. 07:40

Heves zivatarok is előfordulhatnak július első napján

Hétfőn hidegfront véget a kánikulának. A délutáni, esti órákban zivatarok is érkezhetnek, helyenként hevesebb eseményekkel is számolnunk kell.

Bama.hu

Várható időjárás Baranyában (forrás: köpönyeg.hu)

Hétfő

Északnyugat felől hidegfront érkezik, melynek hatására eleinte inkább csak északon, délutántól már szórványosan alakul ki zápor, zivatar. A szél megerősödik. 23 és 35 fok között változik a hőmérséklet, az ország északnyugati felén megszűnik a hőség.

Kedd

Napos idő lesz gomolyfelhőkkel, keleten egy-egy záporral. Nagy területen lesz erős az északnyugati szél. Friss, kellemes nyári idő valószínű 25 fok körüli maximumokkal.

Szerda és csütörtök

Változóan felhős időre van kilátás, azonban csak néhol fordul elő zápor. 24 és 30 fok között alakul a hőmérséklet délutánonként.

Orvosmeteorológia 

Folytatódik a kánikula. A tartós hőség leginkább az időseket és a szív-érrendszeri betegeket viseli majd meg, de az egészséges szervezet számára is megterhelő lesz. A megfigyelések szerint ilyenkor fáradékonyság és indokolatlan fáradtságérzet, fejfájás, aluszékonyság léphet fel, valamint fokozódik a fülledtség, ami jelentős terhet ró a szervezetre. A szív-és érrendszeri betegeknél gyakori lehet a szédülés, vérnyomás-ingadozás. Felerősödhetnek a keringési zavarok, vizesedés, nehézlégzés, fulladás jelentkezhet. Erős lesz az UV sugárzás, valamint a hőguta, kiszáradás és leégés veszélye, ezért célszerű a megfelelő védelemről gondoskodni és kerülni kell a déli, kora délutáni órákban a közvetlen napozást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!