Időjárás

2024.07.05. 07:40

Hétvégén újra beköszönt a kánikula

Egyre melegebb léghullámok érkeznek hazánk fölé, így hétvégére már beköszönt a kánikula – írja a met.hu. A hidegfrontnak köszönhetően azonban a vizeink lehűltek, így például a Balaton déli partjánál 23 fokos vízbe csobbanhatunk, de ha hihetünk a méréseknek, az orfűi Pécsi tó egész jól tartotta a meleget, 25 fokot ír a vizugy.hu.

Bama.hu

A meleg miatt megtelt az orfűi szabadstrand

Fotó: Kovács Liliána

Várható időjárás Baranyában (forrás: köpönyeg.hu)

Péntek

A felhősebb délelőtt után délután már sok napsütésre számíthatunk. Kicsi az esély csapadékra. 26 és 31 fok közé melegszik a levegő. Csak néha élénkül meg a szél.

Szombat

Napos, száraz, igazi strandidő várható. Nem lesz sehol sem eső. 32-33 fok köré erősödik a nappali felmelegedés. A déli szél megerősödik.

Vasárnap

Inkább csak fátyolfelhők zavarják a forró napsütést. Kis eséllyel fordulhat elő frissítő zápor. Országos hőség, délen forróság lesz 32-37 fokkal.

Orvosmeteorológia 

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!