Megélénkül a szél

2024.01.17. 08:20

Kora délutánra esőre vált az ónos eső

Nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, beborul az ég. Délelőtt északkeleten havazás, havas eső, másutt helyenként ónos eső is előfordulhat, majd fokozatosan mindenütt - legkésőbb északkeleten - esőbe vált a csapadék.

Bama.hu

Fotó: Oleg Elkov

A déli szél megélénkül, több helyen megerősödik, az Észak-Dunántúlon néhol viharos lökések is előfordulhatnak. A csúcshőmérséklet 0 és +9 fok között alakul, északkeleten az alacsonyabb, délnyugaton a magasabb értékekkel. A maximum beállta az esti órákban várható. Késő estére kissé tovább emelkedhet a hőmérséklet, 0, +11 fok közé.

Csütörtök

Erősen felhős vagy borult lesz az ég, de időszakosan akár nagyobb területen is lehet kevesebb, illetve vékonyabb felhőre számítani. Több helyen, több hullámban várható eső, zápor. A déli, délnyugati szél sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik, majd estefelé a Dunántúlon északnyugatira fordul a légáramlás. Kora délutánra általában 11, 17 fokig melegszik fel a levegő, de az északkeleti tájakon 10 fok alatt marad a hőmérséklet, délen viszont kissé melegebb is lehet az idő.

Péntek

Borult lesz az ég, majd délután északnyugat felől csökken a felhőzet, kiderül az ég. Az esőt északnyugat felől egyre inkább havas eső, végül havazás váltja fel, majd délutántól szűnni kezd a csapadék. Az északnyugatira, északira forduló szelet sokfelé erős, az Észak-Dunántúlon és a Zemplén térségében viharos lökések kísérik. A reggeli -2, +4 fokról kora délutánra -1 és +4 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia (koponyeg.hu)

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. A reggeli fagyos idő és a helyenként megélénkülő szél miatt az arra érzékenyeknél fejfájás, a mozgásszervi betegségekben szenvedőknél ízületi fájdalom jelentkezhet.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!