Beoson az ősz

2023.10.06. 08:28

Vasárnaptól hűvösebbre fordul az idő, de nem leszünk rosszkedvűek

Maradnak a melengető nappalok, éjjel viszont már hűvösebb lesz.

Zsigmond József

Forrás: Shutterstock

Fotó: Istvan Csak

Kora délelőtt a fátyolfelhők levonulnak és a délnyugati részeken is felszakad a felhőzet, és ezt követően már országszerte napos, száraz időre van kilátás többnyire kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Csapadék nem várható. A nyugati, északnyugati szelet néhol, főként a Dunántúlon élénk lökések kísérhetik, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Időjárás Baranyában (Forrás: koponyeg.hu)

Péntek

Délelőtt fátyol-, délután inkább gomolyfelhők zavarják a napsütést, azonban eső sehol sem alakul ki. Eleinte élénk lehet az északnyugati szél. 21-22 fok körül alakul a hőmérséklet.

Szombat

Észak felől egyre gyakrabban növekszik meg a felhőzet, a több napsütés délelőtt valószínű. Északkeleten előfordulhat zápor. 24 fok köré melegszik átmenetileg a levegő. A nyugati szél egyre inkább megerősödik.

Vasárnap

Reggelig az erősen felhős égből elszórtan zápor előfordulhat, majd - a sokfelé megerősödő északnyugati szél hatására - csökken a felhőzet. Várhatóan délelőtt beáll a maximum (21°C körül), délután csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia  (Forrás: koponyeg.hu)

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!