Időjárás

2023.09.20. 08:20

Néhány napig még biztosan velünk marad a nyárias szeptember

Az elvonuló front mögött szárazabb, alig hűvösebb levegő érkezik fölénk. Marad a szeptemberi, nyárias idő.

Zsigmond József

Fotó: New Africa

Többnyire kevés gomolyfelhő lesz felettünk, csapadék nem várható. A déliesre forduló szél a Dunántúlon lengedezhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 25 és 29 fok között alakul, , írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Időjárás Baranyában (forrás: koponyeg.hu)

Szerda

A reggeli párafoltok megszűnését követően napos, gyengén felhős idő lesz, csapadék nélkül. 25 és 29 fok közötti nyárias meleg várható. A délies szél megélénkülhet.

Csütörtök

A többórás napsütés mellett délnyugat felől néha megnövekszik a felhőzet, és elszórtan zápor is előfordul. 27-28 fok körül alakul a hőmérséklet. A déli szél megerősödhet.

Péntek

Eleinte napos idő lesz, majd délutántól egyre több gomolyfelhő érkezik, és nyugaton már zápor, zivatar is kialakul. 30-31 fok lesz. A délnyugati szél többfelé lesz erős.

Szombat, vasárnap

Felhős, vagy borult lesz az ég. Többfelé várható eső, zápor, zivatar.

Orvosmeteorológia  (forrás: koponyeg.hu)

Fronthatás ugyan nem terheli szervezetünket, de a hidegfrontra érzékenyeknél a megfigyelések szerint az olyan általános tünetek - mint tartós, migrénes fejfájás, ingerlékenység, alvászavar, koncentrációs problémák - mellett várhatóan erősödni fognak a krónikus betegségek tünetei is. Vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az ízületi fájdalmak is felerősödhetnek. Korábbi műtétek és csonttörések helyén fájdalom alakulhat ki.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!