Hétpecsétes titok

2 órája

Buszjegy csak alig pár helyen kapható a pécsi belvárosban - senki nem tudja miért

Közösségi közlekedést vármegyeszékhelyen működtetni, szervezni, komoly feladat. Aminek egyik legegyszerűbb eleme a buszjegy eljuttatása az értékesítési helyekre. Azt egy „ráérős", motoros ételfutár egy délelőtt, négy órában képes lenne megoldani a pécsi belvárosban. Annyi idő alatt úgy megterítené a környéket tikettekkel, hogy az árusok nem győznék eladni azokat. Ehhez képest hiányról számolhatunk be, ami érthetetlen!

Pucz Péter (Pécsi Újság.hu)

A napokban egy olvasónk arról panaszkodott, a dohányboltokból és a kisebb üzletekből eltűntek a buszjegyek. Megnéztük, mi is a helyzet.

buszjegy
Kevés helyen kapható buszjegy.

Valami hétpecsétes titok lehet a dolog mögött. Amit úgy őriznek, mintha a Varsói Szerződés utolsó „csontváza" lenne. Homokszem helyett fél tégla kerülhetett a gépezetbe, aminek az utasok lehetnek a kárvallottjai, míg a cég, a TükeBuszZrt. akár nyerhet is az ügyön, bár hasznot nem így szoktak gerjeszteni.

Azért még senki se kezdjen felhalmozni, létezik buszjegy, de nem mindenhol. A cég Rákóczi úti irodájában vehet bárki. Sőt, jellemzően a belvárosi újságosok sem jönnek zavarba a kérés hallatán. Még egyes dohányboltokban is lapul készlet, példa erre a Bajcsy-Zsilinszky Endre utcai áruda. Talán korábban komolyabb készleteket halmoztak fel, vagy csupán szerencséjük lehetett, amikor még nyíltan létezett a „kincs".

A Tudásközpontnál lévő egységben azonban könnyű falakba ütközni. Mert egy fiatal hölgy az egyszerű kérdésre azt felelte udvariasan, de elutasítóan, hogy nem adhat interjút. Igaz, olyat Madonna szokott adni, de a főnökéhez utasított, egy ismeretlen, bár felsőbb hatalomhoz. Jegyet azonban nem tudott elővenni a fiókból, de még a ládafiából sem. A Kossuth téren sem szolgáltak felvilágosítással, illetve azt szorgalmazták, érdeklődjünk a közlekedési vállaltnál.

A Király utcában busz nem közlekedik, annál több a gyalogos. Velük vállalva sorsközösséget, betérve egy dohányüzletbe, kedves teremtés árulta el a „semmit".

Nem kaptunk választ, miért tűnt el a buszjegy

Nem ismeri az okot, ami miatt nem kapnak jegytömböt. Ők elküldik a rendelésüket a saját központjukba, aztán onnan nem érkezik semmi. Sem papír, sem válasz.

Aki hirtelen szeretne buszra pattanni, de nincsen bérlete, vásárolhat jegyet a sofőröknél. ám felárral. Nem nagy összeg a különbség, a 400, meg az 500 forint között, de nem illik a szolgáltatást igénylőt ilyen kiszolgáltatott helyzetbe hozni.

A „sötét" hírszerzés módszereit bevetve, egy névtelen informátorunkat faggatva, ő arra gondolt, az eladási haszonkulcson mehet a vita a felek között. Egyedi kereskedők könnyebben megegyezhetnek, de akiknek több érdekeltségük is akad Pécsett, azok kerülhetnének jobb alkuszi pozícióba is. De csupán abban az esetben, amennyiben felbukkanna náluk a portékából pár tucatnyi, legalább mutatóban.


 

A témával kapcsolatos kérdésünket elektronikus levél formájában elküldtük a TükeBusz Zrt-hez. Ha válaszolnak, akkor azt közölni fogjuk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!