Eljön Baranyába is

2024.09.08. 19:52

Mi a pálya? Műszaki pályaválasztó fesztivál

Wald Kata

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület (MEE) feladatának tekinti a műszaki szakember utánpótlás támogatását, ezért idén 9. alkalommal rendezi meg a Mi a pálya? műszaki pályaválasztó fesztivál elnevezésű, Magyarország több nagyvárosába ellátogató eseményét, ahová most várják a jelentkező cégeket. A fesztivál Pécsre október 9-én érkezik, helye: Pécs Expo.

Mint megtudtuk, az esemény fő célja, hogy az ipari szereplők és az oktatási intézmények bevonásával látványos, vonzó, interaktív, élményalapú bemutatók segítségével felkelteni az érdeklődést a pályaválasztás előtt álló diákokban a műszaki szakterületek iránt, annak érdekében, hogy tudatosan válasszák ezeket a szakmákat.

Nem csak a szervezők gondolják úgy, hogy érdemes csatlakozni a fesztiválhoz:

– Ha szeretne részese lenni egy olyan Társadalmi összefogásnak, melynek célja a fiatalok érzékenyítése a műszaki pályák iránt. Ha elkötelezett az utánpótlás és a bemutatkozó iparágak iránt egyaránt. Ha szeretné velünk együtt közelebb hozni a jövő munkavállalóit, és munkáltatóit! A fesztiválra ellátogató fiatalok lesznek jelen néhány év múlva a munkaerőpiacon. A jövő szakemberei, szerelői, mérnökei most kaphatnak impulzust a jövőbeni foglalkoztatók által felsorakoztatott műszaki szakmák bemutatói során. Fesztiválunk nem egy állásbörze, hanem a jövő nemzedékébe történő befektetés!

 - áll az egyesület felhívásában.

A személyes kapcsolatra lehetőséget nyújtó rendezvény további előnyei: Közvetlen párbeszédre nyílik lehetősége akár 10-15 000 pályaválasztó diákkal. Budapest mellett több további vidéki nagyvárosban várjuk a fiatalokat az ország minden részéről. A korábbi résztvevők jelentős része a rendezvényen hozta meg a döntést, hogy elindul a műszaki pályán. Évente 200 település 700 iskolájából érkeznek érdeklődők a rendezvényre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!