5 tengelyen – biztos kézzel!

11 órája

Idén is bizonyítottak Magyarország legjobb kamionsofőrjei

Szeptember 21-én, a Hankook Tire Budapest Kereskedelmi Kft. támogatásával, izgalmas és látványos döntővel zárult az „5 tengelyen – biztos kézzel! Bajnokok Ligája” verseny a Drivingcamp Hungary zsámbéki tanpályáján, ahol Magyarország legkiválóbb kamionsofőrjei mérték össze tudásukat.

Bama.hu

A 12. alkalommal megrendezett közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai verseny, amely egyben a „Biztonság Hete” programsorozat záróeseménye is volt, megmutatta a kamionsofőrök nélkülözhetetlen szerepét a közlekedésbiztonságban és az ország gazdaságában.

 

A kamionsofőrök munkája nélkülözhetetlen a biztonságos közlekedés szempontjából, hiszen ők is érdekeltek közúti forgalom zavartalan működésében, emellett fontos, hogy a rakományok időben és sértetlenül célba érjenek. A verseny nem csupán a sofőrök képességeit teszteli, hanem példát mutat a jövő generációi számára is, mivel a megfelelő utánpótlás képzése kulcsfontosságú a gazdaság és a közúti fuvarozás jövője szempontjából.

„A Hankook Tire számára kiemelten fontos a közlekedésbiztonság, ezért nagy öröm számunkra, hogy idén is támogathattuk az „5 tengelyen - biztos kézzel! Bajnokok Ligája” versenyt. Az ilyen kezdeményezések nemcsak a kamionsofőrök szakmai felkészültségét mutatják meg, hanem hozzájárulnak a biztonságosabb közúti közlekedéshez is, ami mindannyiunk közös érdeke" – mondta Kaliba Róbert, a Hankook Tire Budapest Kereskedelmi Kft. teherabroncs értékesítési vezetője.

Kiderült, ki a “Bajnokok Bajnoka”

Az idei verseny különlegessége a "Bajnokok Bajnoka" címért folyó küzdelem volt, ahol a korábbi évek győztesei mérkőztek meg egymással. Az első helyezett elnyerte a „Magyarország Legjobb Kamionsofőrje – 2024” címet, valamint az ezzel járó 1 000 000 Ft-os fődíjat.

A verseny eredményei:

· 1. helyezett: 1 000 000 Ft és „A legkiválóbb magyar kamionsofőr – 2024” cím – Szabados Gábor, Gogolák Gábor EV.

· 2. helyezett: 300 000 Ft értékű tárgynyeremény – Könczöl András, J. S. Logistics Kft.

· 3. helyezett: 200 000 Ft értékű tárgynyeremény – Szalai Gábor, Klippel Kft. (Bóly)

Az esemény és a családi nap számos látogatót vonzott. Az ORFK-OBB Tóbiás és Balambér programja játékos módon ismertette meg a gyerekekkel a közlekedési szabályokat, valamint VR szemüvegekkel is megtapasztalhatták a biztonságos közlekedés élményét. A Pest Vármegyei Kormányhivatal pedig különböző munkavédelmi bemutatókkal készült az érdeklődők számára. A Vöröskereszt Hősképző programja az elsősegélynyújtás és az újraélesztés fontosságára hívta fel a gyermekek figyelmét, miközben a MABISZ és az ORFK interaktív kiállításai és bemutatói színesítették a programot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!