Van választék

2024.08.09. 07:00

A savanyításnak már most, augusztusban álljunk neki

Kibontani télen egy üveg nyáron eltett savanyúságot, az egyik legjobb dolog. Minél több finomságot teszünk el, annál jobb, mert így biztos, hogy nem fogunk megunni semmit a következő szezonig. Mikor álljunk neki a savanyításnak? Most augusztusban, amikor minden kapható hozzá a Pécsi Vásárcsarnokban.

Czeczon Enikő

Nyár végén sok ház konyhájában gyakori látvány, hogy az asztal tele van befőttesüvegekkel, tálban várakozó zöldségekkel. Mondhatni, ha savanyítunk, akkor nincs korlát, nincs akadály. Eltehetünk jalapenot, chilipaprikát, cseresznyepaprikát, alma paprikát, kisdinnyét, gyömbért és a sort még bőven tudnánk folytatni.  

Augusztus első teljes hetében a Pécsi Vásárcsarnok még csendesebb volt, mint júliusban. Majdnem minden második sor üres volt, és vásárlók is jóval kevesebben voltak a megszokottnál. Nem volt zsivaj, így minden beszélgetést majdnem tisztán lehetett hallani. Két idős hölgy savanyításhoz keresett alapanyagokat, amiket meg is találtak. Mindketten mást és mást vásároltak, feltételezhetően azért, mert megosztották, hogy ki mit tesz el, és majd csereberélnek, hogy mindkettőjük családjának többféle jusson.  

Persze, hogyha valaki nem akar az eltevéssel bíbelődni, annak sem kell csüggednie. A csarnokban több pultban is találhatók az egészségünkre jótékony hatással bíró savanyúságok. A kínálat pedig mindig bőséges, szóval minden adott, hogy a hideg időszakban jól érezzük magunkat és ne döntsön le a lábunkról egy-egy betegség. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!