Diplomamunka

2024.07.01. 14:41

Pécsi és balatoni arculattervet is készítettek a végzős tervezőgrafika szakos hallgatók

Június 14-én 18 órakor ünnepélyes megnyitó keretében tárult az érdeklődők elé a tervezőgrafika szak diplomakiállítása a Csontváry Múzeumban. Ez továbbra is látogatható, illetve a közelmúltban a Múzeumok Éjszakája során is megtekinthették az érdeklődők a fiatalok kreativitásról árulkodó diplomamunkáit.

Mohay Réka

Fotó: Csortos Szabolcs

A bemutató során láthatjuk többek között Bors Luca munkája, aki a kiállítás egyik Arany Szivar Díjas alkotója. Diplomamunkája egy Balatonalmádit népszerűsítő arculatterv, a vörös és a kék komplementer árnyalatainak variációját felhaszáló, minimalizmusról és fiatalos ötletes megközelítésről egyaránt árulkodó plakátsorozata.

Kovács Eszter diplomamunkája pedig Pécs 2023-ban bevezetett vizuális arculatának bővítését célozza. Az általa tervezett rendszer a város önkormányzati szervezeteinek és projektjeinek vizuális megjelenését kívánja egységesíteni, azzal a céllal, hogy a várossal kapcsolatos kommunikációs felületek rendezett összképet mutassanak, és ezáltal megbízhatóságot sugározzanak a felhasználók felé.

A kiállítás megnyitóját megelőzően kiosztották a legjobb diplomamunkáknak járó díjakat. Arany Szivar Díjban részesült Bors Luca, Munjin Diana és Madari Kinga, és Arany Olló Díjat kapott fődíjként Gergic Ena.

Fotó: PTE Grafika


A kiállított alkotások, grafikai tervek Bors Luca, Csányi András Gábor, Gergić Ena, Kispál Petra, Kocsis Lívia, Kovács Bence, Kovács Eszter, Lukáts Borbála Kata, Madari Kinga Mercédesz, Munjin Diana, Rudas-Mekkey Csenge, Punk Gabriella, Szathmáry-Veres Kamilla és Szentpéteri Dóra diplomamunkái.
A kiállítás a Csontváry Múzeum nyitvatartási idejében tekinthető meg.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!