Pontytelepítés

2024.07.15. 16:40

Masszívan nőttek a fogási esélyek ezeken a Pécs-közeli horgászvizeken

Bama.hu

Forrás: Pécsi Horgász Egyesület

A Pécsi Horgász Egyesület (PHE) által kezelt három tóba több mint húsz mázsa pontyot telepítettek a közelmúltban – számolt be az egyesület a honlapján.

Fotó: Pécsi Horgász Egyesület

Ismertetésük szerint július első hetében 10 mázsa pontyot telepítettek a Malomvölgyi II-es tóba, az Üszögpusztai horgászvízbe ugyanebből a hajfalból 500 kilogramm került. A telepített pontyok fele-fele arányban pikkelyesek és tükrösek, két kilós átlagsúllyal. 

A PHE beszámolt arról is, hogy a szintén általuk kezelt Zengő II. tóba még június végén történt háromnyaras ponty kihelyezés, 590 kilogramm mennyiségben.

A PHE oldalán található ismertetés szerint Malomvölgyi arborétum természetvédelmi terület közepén található 20,5 hektár kiterjedésű, átlagban 3-6 méter mélységű tóba az egyesületünk a kezdetek óta folyamatosan és intenzíven végez telepítéseket. Üszögben pedig havi rendszerességgel végeznek telepítéseket, az eredményes békéshalazás mellett jó eséllyel zsákmányolhatók ragadozó halak is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!