Pillér projekt

2024.07.02. 16:20

Bértámogatással segítik a baranyai álláskeresőket

Az Európai Szociális Alap Plusz és Magyarország költségvetése társfinanszírozásában megvalósuló „Baranya segít – Együttműködés a foglalkoztatás fejlesztéséért” elnevezésű projekt 2,071 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosít a Baranya vármegye területén élő álláskereső, illetve inaktív személyek foglalkoztatásának növelése, valamint nyílt munkaerőpiacon történő elhelyezkedése érdekében – olvasható a Baranya Vármegyei Kormányhivatal közleményében.

Bama.hu

Az Európai Unió támogatásával megvalósuló program célcsoportját alapvetően a 30 éven felüli álláskeresők és inaktívak képezik, akik közül a térség speciális munkaerőpiaci, gazdasági adottságaira tekintettel választották ki a szakemberek a támogatandó csoportokat: az 50. életévüket betöltött személyeket, a GYED-ről, GYES-ről visszatérőket, valamint azokat, akik legalább három hónapja nem dolgoznak, nem kerestek állást, nem tudtak munkába állni.

A stratégiai fontosságú, ún. Pillér projektben 2024. április 24-étől kérhető bértámogatás, amelynek folyósítása legfeljebb 6 hónapon át történhet úgy, hogy a munkaadónak vállalnia szükséges a munkavállaló munkaviszony keretében történő foglalkoztatását. A támogatás mértéke a bruttó munkabér 50 százaléka, de havonta legfeljebb a kötelező legkisebb munkabér 150 százaléka teljes, napi 8 órás munkaidő esetében. 

A programról és a támogatásokról bővebb információ a járási hivatalok foglalkoztatási osztályain kérhető, ahol a kérelmek is benyújthatók. A programból adható támogatási elemek és azok feltételei a www.munka.hu és a https://www.kormanyhivatalok.hu/kormanyhivatalok/baranya/megye/top-plusz311-21-ba1-2022-00001-baranya-segit-egyuttmukodes oldalakon követhetők nyomon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!