Vezető HR-szolgáltató

2024.06.14. 17:16

Az innováció szempontjából fontos központot adtak át Pécsett

A Prohuman, az ország vezető HR-szolgáltatója regionális központot adott át Pécsett, a vármegye gazdasági fejlesztéseiben és az innovációs tevékenységeiben erősödik ezzel.

Jusztin Levente

Feleki Attila, a HR-Rent Kft. ügyvezetője

Péntek délelőtt adták át Magyarország piacvezető HR-szolgáltatója, a Prohuman új irodáját, ami a vármegye gazdasági innovációs tevékenységében lehet fontos. A pécsi Ferencesek utcájában található iroda funkcióját tekintve Délnyugat-Magyarország regionális központjává vált, ami a Prohuman leányvállalataként működő HR-Rent Kft. otthona.

A Hr-Rent Kft. 2016 óta támogatja az ország vezető HR-szolgáltatóját a dél-dunántúli régióban végzett gazdasági tevékenységeiben. Ennek köszönhetően a Pécsi Tudományegyetemmel is megállapodást kötöttek, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarával szorosan együttműködnek. A régió gazdaságának további erősödése érdekében volt szükség egy regionális központra.

 

Ígéretes lehet a jövő innováció szempontjából

Feleki Attila, a HR-Rent Kft. ügyvezetője az elmúlt kilenc év legjelentősebb eseményének nevezte a péntek délelőtti átadót. Egy olyan helyen, ahol az épület megvásárlásakor alig tíz fő igyekezett bázist teremteni, jelenleg pedig közel hatvan dolgozó munkálkodik a teljes épületben. A cég méltó reprezentálása annak a fejlődési folyamatnak, amit a HR-cég is mutat.

A Prohuman Zrt. igazgatótanácsának elnöke, Zakor Sándor megerősítette, a cég leányvállalata a legmagasabb minőségben képviselte a Prohumant. 

"Magyarország egy történelmi jelentőségű gazdasági, fejlesztési korszakba készül belépni, ez páratlan lehetőséget nyit a hazai vállalkozások és munkavállalók számára."

- folytatta gondolatát Zakor. 

Joó István, a Nemzeti Befektetési Ügynökség vezérigazgatója elmondta, a kormány igyekszik az ország déli területeire fókuszálni gazdasági tekintetben, amibe beletartozik Pécs és környéke is. 

A Pécsi Tudományegyetem kancellárja, Decsi István kiemelte a vállalatokkal való együttműködés fontosságát az oktatás és kutatás mellett. Rabb Szabolcs, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára szerint, ha a HR-cégek egészséges versenyhelyzetbe kerülnek, akkor a vállalati kultúra is erősebbé válik. Dr. Tóth Ágnes, a Prohuman Zrt. vezérigazgatója bemutatta, miért lenne fontos a cégeknek beépíteni a mesterséges intelligencia használatát munkájukba.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!