Komló lendületben

2024.06.18. 17:44

A szálloda-beruházás a nagyívű fejlődés szimbóluma lehet

Ünnepélyes keretek között adták át Sikondán a megújult Ambient Hotelt. A rendezvényen mi is ott voltunk.

Bama.hu

A Mecsek völgyében, Sikondán található Ambient Hotel & AromaSPA június 1-től a Hilaris Hotels szállodalánc tagjaként üzemel tovább. A 77 szobás, 4 csillagos wellness szálloda az Accent Hotels-től kerül át a Hilaris Hotels szállodalánchoz.

– A Hilaris Hotels bővítésekor arra törekedtünk, hogy olyan szállodákat integráljunk szállodaláncunkba, amelyek megfelelnek három alapvetésnek: kiváló lokáció, jó adottságú épületek és jelentős növekedési potenciál. Pécs és környéke dinamikusan fejlődő környék, ahol vendégeink hamarosan megismerhetik a „Hilaris élményt”, azaz a családbarát szolgáltatásokat, a páratlan gasztronómiát Krausz Gábor irányításával és a legmodernebb wellness kezeléseket, mindezt megfizethető áron 

– mondta el Zentai Péter, a Hilaris Hotels alapító-tulajdonosa. – Az Ambient Hotel nagyon jó értékelésű, népszerű szálloda, megtiszteltetés lesz tovább üzemeltetni.

– Sikonda egy csodálatos természeti környezet, amelyet most az emberi tudás még szebbé tesz 

– világított rá egy új szempontra Polics József, Komló polgármestere, aki hozzátette: ez azt épület ráadásul különösen közel áll a szívéhez, mivel korábban műszaki ellenőrként dolgozott itt.

LOFI8719
 

– Egy tulajdonosváltás önmagában nem biztos, hogy hírértékű lenne – mondta Hoppál Péter, a térség kormánypárti országgyűlési képviselője. – Ugyanakkor esetünkben egy szintlépésről is beszélhetünk, ráadásul egy olyan térségben, amely a rendszerváltás egyik vesztese volt. Most bízom benne, hogy ennek a beruházásnak is köszönhetően új lendületet kap ez a terület.

Az eseményen ott volt Szalay-Bobrovniczky Vince, Miniszterelnöki Hivatal helyettes államtitkára is, aki elmondta: a kormányzatnak határozott szándéka, hogy fejlessze ezt a térséget. Az elképzelések szerint az ipar „ki fog lőni”, Komló is fejlődni fog, így ez a beruházás akár szimbolikusnak is mondható.

A Hilaris Hotels 2023-ban alapított, magyar tulajdonú szállodalánc. Az ausztriai Kreischbergben öt ingatlannal rendelkeznek, ebből a Relax Resort, Alpenblick és Waldschlössl hotelek üzemelnek egyelőre. A magyarországi portfólió a május elsején újra nyitott LifeStyle Hotel Mátrából és a most csatlakozott Ambient Hotelből áll.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!