Gazdasági élet

2024.04.26. 17:40

Igazi baranyai sikertörténeteket mutattak be Siklóson

Baranya sikeres kezdeményezéseit népszerűsítette, a helyi gazdaság kiemelkedő vállalkozásait mutatta be a 100 baranyai siker Siklóson rendezvény. A Felelősséggel Baranyáért Egyesület eseményén cégek vezetői mesélték el sikertörténeteiket.

Tóth Viktória

A siklósi vár lovagtermében tartották meg április 26-án a Felelősséggel Baranyáért Egyesület eseménysorozatának következő rendezvényét. Délelőtt több tematikus előadás is várta a résztvevőket, valamint az egyesület is bemutatta kezdeményezéseit és a jövőben megvalósuló eseményeit. Ferling József, az egyesület elnöke elmondta, hogy az önkéntességen alapuló egyesület megalakulásának idején, 2022 végén az alapító pécsi és baranyai cégtulajdonosok és vezetők legfontosabb céljuk egyikeként tűzték ki, hogy ráirányítsák nem csak a régió, de az egész ország figyelmét Baranya számtalan sikertörténetére, kezdeményezésére.

Sikertörténet részesei lehetünk
Sikertörténet részesei lehetünk

– Az egyesület tavaly 100 baranyai siker címmel rendezte meg első rendezvényét Pécsett, melyen 100 sikersztorit, vállalkozást sorakoztattunk fel. Három olyan kezdeményezést emeltünk ki, amelyek az utóbbi időben kiemelkedően járultak hozzá a régió gazdasági életéhez és annak népszerűsítéséhez. A cél hasonló volt idén is, ezúttal Siklóson. Ugyanis Magyarország sem csak Budapestből áll, Baranya sem csak Pécsből – fogalmazott Ferling József.

Riegl Gábor polgármester is részt vett az eseményen, mint mondta, szívesen biztosítottak helyszínt a rendezvénynek. S ajánlottak szervezők figyelmébe két siklósi vállalkozást is.

A bemutatkozó sikertörténetek

A köszöntő után Dunai Olivér, a Deutsche Telekom IT Solutions HU képvisletében KarrierGPS Baranyában: szakmai útikalauz pályaválasztához címmel tartott előadást. Őt négy sikertörténet követte, Jaszfi Vince, a Greenwood Power, Várkuti Boglárka és Képiró Miklós a Siklósról indult iBar Experience Kft., Botos Andrej, a szintén siklósi székhelyű Bonus Kft. cégvezetője, valamint Gráf Orsolya a Pannon Filharmonikusok márkaépítési- és kommunikációs vezetője is előadást tartott.

Botos Andrej a Bonus Kft.-vel kapcsolatban elmondta, hogy immár 30 éve takarítóeszközöket gyártanak. Nagy hangsúlyt fektetnek az újrahasznosított anyagok felhasználására és az innovatív technológiákra.

– Helyben maradtunk és tudtunk fejlődni. Tudtunk olyanokat mutatni nemzetközi szinten, amit a versenytársaink sem, nemzetközi háttérrel, befektetői csoporttal. Mi ezt teljes önerőből meg tudtuk valósítani – mondta a cégvezető.

A beszámolók után szó volt még az egyesületek közelgő kezdeményezéseiről és eseményeiről (Landolj Baranyában!, Zöld projekt, Business Night 4 Baranya) is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában