Érvek és ellenérvek

2022.12.31. 12:22

Kincsekre lelhetünk a használtruha üzletekben

Hétfő reggelente kígyózó sorokkal találkozhatunk a különböző használtruha boltok előtt, hiszen az üzletek általában a hét első napján töltik fel az újonnan érkezett áruval a polcokat és a fogasokat.

Cz. E.

Illusztráció

Fotó: Ground Picture

Az emberek hozzáállása a másod- vagy többkézből származó ruhadarabok iránt változó. 

Akik mellette érvelnek, azok azért, mert úgy gondolják, hogy igazi kincsekre lehet bukkanni, viszonylag alacsony áron. A márkákról már nem is beszélve, hiszen rengeteg nagy névvel ellátott ruha előfordul a fogasokon vagy a különböző turkálóládákban. Van olyan, aki egy teljesen jó minőségű Levi’s farmerkabátra tett szert, ami azóta is gardróbja egyik ékköve. A mintás felsők kedvelői is fantasztikus filmes vagy sorozatos darabokra bukkanhatnak. A Disney mesefigurákkal, a Marvel és DC szuperhősökkel díszített ruhák gyakran előfordulnak a használtruha üzletekben, illetve a cipők között is lehetnek gyöngyszemek. A "kincsek" felkutatása és meglelése mellett a másik fő hajtóerő, hogy ezekben a boltokban vásároljanak, a pénz és a spórolás.  

Azok, akik nem szeretik ezeket a boltokat, azoknak nem a minőséggel van problémájuk. Úgy érzik, megérdemlik, hogy új ruhába öltöztessék magukat. Nem okoz örömöt számukra, hogy mások levetett ruháit vagy cipőit viseljék. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!