Postabontás

2 órája

A telefon a sofőr kezében nem is látszik

A telefon használata vezetés közben életveszélyes. Mégis a következő a realitás: nem telik el úgy nap, hogy ne látnék autóvezetés közben telefonálót.

Wald Kata

Olvasom, hogy a rendőrség kiemelt ellenőrzésbe kezd. Sajnos én is ültem már úgy autóban utasként, hogy a sofőr a telefonjával volt inkább elfoglalva, semmint a forgalommal. És ha rendőri ellenőrzés lett volna éppen, akkor se biztos, hogy észlelik a szabálytalanságot. Ugyanis nem mindig a kormánynál ülő fülén "lóg" a telefon, hanem gyakran az internetet használja.

telefon autó veszélyes
A telefon használata autóvezetés közben életveszélyes 
Forrás: MW

 

Interneteznek a kormány alatt a telefonnal

Az ominózus esetben is, amikor én a hátsó ülésen utasként voltam jelen, valamelyik közösségi oldalon keresett valamilyen információt a sofőr, és közben üzenetet is váltott valakivel. Mit ne mondjak, riasztó volt. És nem hiszem, hogy a példa egyedi. Ha a rendőrök helyében lennék,  biztos, hogy minden tettenérés esetén súlyos büntetést szabnék ki. Olyan összegűt, ami egy életre elveszi a sofőr kedvét az effajta, emberi életeket kockára tevő szabálytalankodástól. 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!