Bama.hu podcast

2024.08.23. 20:04

Büszkeség: a pécsi rajzfilmkészítés 45 éves jubileumi kiállítása volt a témánk

Negyvenöt éves a pécsi rajzfilmkészítés. A jubileum alkalmából nyílt kiállítás kapcsán beszélgettünk Lehöczné Kardos Andreával, a Total Art Nemzetközi Egyesület elnökével.

Gungl László

Még az itt élők közül is csak kevesen tudnak arról, hogy milyen híres volt a pécsi rajzfilmkészítés, ennek is köszönhető, hogy a mai napig hagyományos módon, kézzel rajzolva készítik itt a Red Bull filmjeit. A városban élő alkotók rengeteg nemzetközi sikert értek el, sokat köszönhet nekik a magyar animáció. Európában is egyedülálló állandó kiállításon ismerhetjük meg ezt a Király utcában, most pedig egy ideiglenes tárlat is nyílt: a pécsi rajzfilmkészítés 45 éves jubileumi kiállítása a Zsolnay Negyed Kemence Galériájában. Az eredeti dokumentumokat, korabeli relikviákat és standfotókat is felvonultató tárlat átfogóan mutatja be a Pécsett készült animációs filmeket. Okostelefon segítségével több mint két tucat, Pécsett készült alkotást lehet megtekinteni – nyilatkozta a Total Art Nemzetközi Művészeti Egyesület elnöke, Lehöczné Kardos Andrea.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában