Bama.hu videó

2024.06.23. 13:40

Orfű volt az úticélja mindenkinek, aki nem éppen a Balatonra ruccant ki hétvégén (videó)

Hogyha nyári hétvége, és jó az idő, akkor biztos, hogy a fő úticélok között szerepel a strandolás. A pécsiek is szívesen megteszik a Balatonig a távot, de nem feledkeznek meg arról, hogy van a térségnek egy igazi gyöngyszeme, ahová rövidebb időn belül el lehet jutni. És mi más lehetne ez a kincs, ha nem az orfűi tórendszer?

Czeczon Enikő

Fotó: Kovács Lilána

Június 22-én a délelőtti órákban még csak néhány pokróc és törülköző volt leterítve az orfűi szabadstrand területén. Ennek oka minden bizonnyal az volt, hogy a napot a szaharai poron kívül, most sötét felhők is eltakarták, de a strandolók legnagyobb szerencséjére egy csepp eső sem esett. 

Orfű, fiatalok, családok, víz, tó
A meleg miatt megtelt az orfűi szabadstrand
Fotó: Kovács Liliána

Egészen délig a csend és a nyugalom volt jellemző a tópartra, de ahogyan újra kisütött a nap, egyre többen érkeztek a strandra, hogy egyenek egyet a büfében, majd kis pihenőt követően, leússzák az elfogyasztott ebédet. A legbátrabbak – főként a fiatalok – a felújított stégről ugráltak a vízbe, míg a kevésbé merészek a lépcsőt használva ereszkedtek a tóba. Az arcokon nem jelent meg fintor, amint a vízbe merültek, ami egyértelmű jele volt annak, hogy kellemes a hőmérséklete.

Orfű, tó, víz, bátrabbak
A bátrabbak a stégről ugrottak a tóba
Fotó: Kovács Liliána

A gyerekek karúszóval a kezükön vagy éppen úszógumival szelték a hullámokat, de egy-egy felnőtt is matracon vette be a tavat, és hagyták, hogy ringassa őket a víz. Voltak olyan társaságok, akik labdát és frizbit hoztak magukkal, amit élvezettel dobtak messzebbre, mint társuk, hogy az ússzon egy kicsit, vagy éppen ugorjon egy nagyot. 

Az EB-mérkőzést is nézték az orfűi szabadstrandon

Délután 3 órakor a parton több helyen is előkerültek a telefonok, hiszen kezdetét vette a nap első EB-mérkőzése, amelyen a grúzok és a csehek küzdöttek egymással, aminek eredménye végül döntetlen lett.

orfű, tó, EB-mérkőzés, grúzok, csehek
Délután az orfűi szabadstradon sokan nézték telefonon az aznapi EB-mérkőzést
Fotó: Kovács Liliána

Azt hihetnénk, hogy délután 6 óra körül már kevesebben vannak a szabadstrandon, de ez nem állja meg a helyét, hiszen még ekkor is érkeztek a vizes kikapcsolódásra vágyók, bár az is biztos, hogy már inkább a fiatal társaságok és párok vették be a partot, míg a családok hazaindultak, hogy az elfáradt gyerekeket ágyba bújtassák. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában