2023.10.06. 21:00
Vadító ételek készültek a Villányi Vörösbor Fesztiválon
A Villányi Vörösbor Fesztivál keretében rendezett pénteken délután a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara baranyai szervezete vadfőző versenyt.
Fotó: Zs. K.
Tizenkét csapat készítette el vad ételét, amelyeket aztán Bock József borász, Mayer István polgármester és Fekete Pál, Villány egyik testvértelepülésének, Székelyvéckének polgármestere bírált el.
Rittlinger József, a NAK baranyai elnöke elmondta, nagyon jól sikerült a verseny, a legnagyobb dicséretet Bock József adta, aki azt mondta, bármelyik ételt el tudná képzelni az éttermében. A csapatok egy gímszarvasból és egy vaddisznóból főztek, emellett a Bock Hotel Emirates munkatársai egy gímszavasból keszítettek körülbelül 400 adag pörköltet, melyet kóstoltattak a résztvevőkkel. A vadhúst a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az Országos Magyar Vadászkamara baranyai szervezetei ajánlották fel.
Az eredményhirdetéskor Mayer István polgármester megköszönte a kamara szervezését és együttműködését, majd kiosztották a díjakat. Minden csapat kapott emléklapot. Első a villányi Vad Lator csapata lett, második helyen a sombereki Bundás kenyér csapata végzett, a harmadik legfinomabb vad ételt pedig a szintén villányi „Szép" csapat készítette.