Sütőolaj-gyűjtés

2023.03.10. 18:23

Közösségi program keretében sütöttek fánkot a kollégiumban

A Pécsi Tudományegyetem Zöld Egyetem programjának keretében most már minden hallgató tudja, hogy hol találhatók a kollégiumokban azok a tartályok, amelyekbe a használt étolajat lehet önteni.

Cz. E.

Fotó: Canyon Twin

Mindez annak az eseménynek köszönhető, amelynek háromszáz fánk volt az apropója. Ezzel összekötve ismerkedhettek meg a PTE Boszorkány Kollégium és a Damjanich Kollégium lakói a sütőolaj-gyűjtés helyes módjával, valamint ennek fontosságáról is informálódtak játékos és szórakoztató módon.
Tavaly a felsőoktatás intézmény csatlakozott a Cseppet sem! Kampányhoz, aminek eredményeképpen huszonegy PTE telephelyi gyűjtőponton indult meg a sütőolaj gyűjtés, ami még pénzt is hoz az az egyetemnek, hiszen minden megtöltött tárolóban összegyűjtött mennyiség után bizonyos összeget visszakap a PTE.

A március 7-i esemény egyszerre volt szórakoztató, tanulságos és még gasztronómiai élménnyel is gazdagodhattak a résztvevők. A fánkokat a Baranyai Gasztronómia Klaszter biztosította, valamint forralt bort is készítettek, amihez a nedűt a PTE Egyetemi Borbirtok biztosított. A rendezvény megvalósításához a PTE Babits Gimnázium diákjai is hozzájárultak önkéntes munkával.
Az, hogy egy ilyen közösség formáló esemény szerveződött egy a bolygónk védelme érdekében fontos ügy köré, tovább fokozza a helyben megvalósuló környezetvédelem hatékonyságát. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában