Ez a rituálé célba ért

3 órája

Történelmi győzelem az Ázsia Expressz ötödik évadában: Béres Anett és Sáfrány Emese diadala

Az idei Ázsia Expressz fináléjában két erős páros mérkőzött meg egymással a fődíjért: Krausz Gábor és Mikes Anna, valamint Sáfrány Emese és Béres Anett. Az idei Ázsia Expressz végül történelmi győzelemmel zárult, hiszen első alkalommal fordult elő a műsor történetében, hogy két női versenyző párosa nyerjen. Béres Anett és Sáfrány Emese gyorsabbnak bizonyultak, és ők vihették haza a 15 millió forintos fődíjat, amit igazságosan megosztottak egymás között.

Az Ázsia Expressz fináléjának egy megható pillanata

Fotó: TV2

A péntek esti adás különösen izgalmasra sikeredett, ahol a Dancing with the Stars korábbi győztesei, Krausz Gábor és Mikes Anna, végül alulmaradtak a két női versenyzővel szemben. A 2024-es Ázsia Expressz képzeletbeli dobogó harmadik fokára L.L. Junior és Dárdai Blanka állhatott.

Ázsia Expressz
Az Ázsia Expressz fináléjának egy megható pillanata 
Fotó: TV2

A győzelem különösen fontos volt Béres Anett számára, aki saját bevallása szerint ezzel bizonyította be, hogy fizikailag teljesen felépült, a Vokányban történt félresikerült ayahuasca szeánsz után.

Mindent meg tudtam csinálni, és ez hatalmas büszkeséggel tölt el

 – mondta Anett a finálé után.

A páros nemcsak a fődíjat, hanem verseny közben több kisebb nyereményt is begyűjtött. Egy botos ügyességi játékban például először Jollyt és Szuperák Barbarát, majd L.L. Juniort és Dárdai Blankát ejtették ki, így övék lett az egymillió forint. Ezt követte még egy újabb egymilliós nyeremény, amelynek felét Sáfrány Emese jótékony célra ajánlotta fel egy hátrányos helyzetű családnak.

Az Ázsia Expressz sztárjai nem először adakoztak

Béres Anett is úgy döntött, hogy saját nyereményének részét egy súlyosan beteg kislány és családja számára ajánlja fel. „Az anyuka posztjával a Facebookon találkoztam korábban, gyermekük betegsége miatt nagyon nehéz helyzetbe kerültek. Azonnal azt éreztem, hogy segítenem kell” – mondta Anett, aki korábban már több alkalommal is pénzzel és adományokkal támogatta a családot.

Béres Anett elmondta, hogy nem szokása nyilvánosságra hozni jótékony tetteit. Hangsúlyozta, hogy mindig is empatikus volt, és rendszeresen segíti a rászorulókat. „A már nem hordott ruháimat sem dobom ki, hanem mindig olyannak adom, akinek tudom, hogy segítség” – tette hozzá. Az Ázsia Expressz forgatása során is számos olyan emberrel találkozott, akik szegény körülmények között élnek, de ennek ellenére boldogok.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!