Krimi

3 órája

Vádemelés: több év börtön várhat a kisfiút felrúgó karateedzőre

A nyolcéves kisfiút idén nyáron a Szolnoki Kalandparkban felrúgó férfival szemben szabadságvesztést indítványoz az ügyészség.

MW

A Szolnoki Járási Ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett, maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat a férfival szemben – írja az MTI a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség keddi közleménye alapján. 

A közlemény szerint a vádlott a gyermektábor vezetőjeként négy gyermekfelügyelővel együtt július 11-én a Szolnoki Kalandparkban 38 gyermeket táboroztatott. A sértett kisfiú egy másik gyerekkel összeveszett, majd a földre ülve sírt. A férfi felszólította, hogy hagyja abba a sírást. Miután ez nem történt meg, a hóna alá nyúlva felállította, és a közelben lévő futópálya közepére kísérte azért, hogy megfenyítse.

A karateedző kézzel megfogta a gyermek vállát, a föld felé tolta és a fiú lábait hátulról, nagy erővel kirúgta. A fiú az egyensúlyát elveszítve a levegőben megpördült és előbb bal kezét, majd a fejét a futópályába ütötte, ahonnan kissé visszapattant, végül a bal oldalára esett – írják. 

Ezután a gyermek sírva, a futópályán fekve maradt, a vádlott erre így reagált: "Hisztizzél, hisztizzél, ahogy a kislányok szoktak", majd kézzel a futópályáról álló helyzetbe rántotta. Majd egy vizespalackkal a síró gyermekhez lépett, és a vizet több alkalommal a kisfiú arcába locsolta, miközben azt mondta: "Mi van, kislány vagy? Sírjál!"

Ezután a fiú fejét hátrahajtva arra is vizet öntött úgy, hogy mindezt a táborban részt vevő gyermekek is látták.

A vádlott a cselekményével veszélyeztette a kiskorú érzelmi fejlődését. Továbbá az ő és a gyermek testi adottságai közötti különbségekre, valamint a bántalmazás módjára figyelemmel fennállt a maradandó fogyatékosságot okozó sérülés reális lehetősége is

– derül ki a közleményből. 

Az ügyészség a vádiratában a férfival szemben – amennyiben beismeri tettét – 2 év 6 hónap börtönbüntetés kiszabására, 3 év közügyek gyakorlásától eltiltásra tett indítványt. Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság fog dönteni.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!