Ment az adok-kapok rendesen

2024.06.29. 08:00

Török provokáció állt az erdélyi játékvezető második piros lapjának háttérben (videó)

Csehországban még mindig dühösek az erdélyi magyar játékvezetőre. Kovács Istvánnak köszönhetően már az első félidőben megfogyatkozott a Törökország elleni Európa-bajnoki csoportmeccsen, így a csehek továbbjutási esélyei is gyorsan lecsökkentek. A második piros lap már a lefújáskor villant, és egy új videóból kiderül, hogy török provokáció állt a háttérben. Igaz, a kiállított Tomás Chory elismerte, ő sem volt teljesen ártatlan.

MW

A cseh Chory török ​​játékosokkal vitázik

Forrás: AFP

Fotó: Christophe SIMON

Kovács István tizenkilencszer mutatta fel a sárga lapot a Csehország–Törökország mérkőzésen, ez a legtöbb az Európa-bajnokságok történetében. A csehek már a 20. percben messze kerültek a győzelemtől. Antonín Barák ugyanis a 11. percben lerántásért, kilenc perccel később taposásért begyűjtött a sípmestertől egy-egy sárga lapot.

A meccs végén óriási csetepaté alakult ki

Kovács István a lefújás előtt még egy másik cseh játékosnak is felmutatta a piros lapot. Tomás Chory főszereplője volt a két csapat tömegbunyójának, de a török védő, Kaan Ayhan is tett azért, hogy kialakuljon a balhé.

A videón a bekarikázott részt érdemes figyelni: Ayhan nem a győztes gólt ünneplő társai, hanem a cseh támadó felé rohan

- vette észre a Magyar Nemzet.

A gólöröm után Ayhan, valamint csapattársa, Orkun Kökcü is sárga lapot kapott.

A csehek a későn bekapott góllal kiestek, ezt a törökök a lefújás után is az orruk alá dörgölték. Chory a sérelmet megtorolta, a tömegjelenet végén ő kapott piros lapot, Soucek és Arda Güler pedig sárgát.

Chory elismerte a meccs után, hogy nem véletlenül lett a törökök céltáblája:

Agressziót akartam vinni a pályára, megmérgezni a törököket. Tudtam, hogy nem fog tetszeni nekik

Mindezek jól leírják, milyen feszültség uralkodott a pályán a törökök és a csehek között, s úgy tűnik, ennek a szítására mindkét csapat játékosai vevők voltak.

A Magyar Nemzet teljes cikke ITT olvasható el

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában