Labdarúgás

2024.06.29. 07:01

„Svájc tizenegyesekkel továbbjut” – latolgatta az esélyeket a baranyai tréner

Móga Richárd

Két pikáns mérkőzéssel indul a 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntője, ráadásul a 18 órakor kezdődő parharcot, a Svájc–Olaszország összecsapást a korábbi pécsi egyetemista, Varga Péter közvetíti.

A címvédő Albánia legyőzésével kezdte a tornát (2–1), azóta viszont Spanyolország ellen kikapott (1–0), Horvátország ellen pedig csak a kilencvennyolcadik percben mentette döntetlenre a találkozót. Tehát finoman szólva sincs kirobbanó formában Luciano Spalletti legénysége.

Ezzel szemben Svájc három ponttal indított (Magyarország 1–3), majd Németország, illetve Skócia ellen is 1–1-re futotta, így veretlenül jutott a legjobb tizenhat közé Murat Yakin alakulata.

– A közelmúltban lejátszott egymás elleni mérkőzéseik, és a jelenlegi forma alapján talán ennek a mérkőzésnek a végkimenetele a megjósolhatatlan kategóriába tartozik – nyilatkozta lapunknak a tavalyi idényben aranyérmet nyerő Ócsárd vezetőedzője, Sütő László. – Ha mindenképpen tippelnem kellene, akkor azt mondanám, hogy Svájc tizenegyesekkel továbbjut.

Ennél izgalommentesebb ütközetet vár a baranyai tréner 21 órától, mikoris a házigazda Németország majd Dánia ellen mérkőzik meg. Érdekesmód Dánia három döntetlennel abszolválta a csoportkört, míg Németország csak két pontot hullajtott, de akárhogy is nézzük, két veretlen együttes küzdhet meg a legjobb nyolc közé jutásért. 

– Erre a mérkőzésre sajnos nem tudok elfogultság nélkül tekinteni, ugyanis a Bundesliga áll a legközelebb a szívemhez a topligák közül, és Nagelsmann remekül összerakta a Nationalelf-et. A hazai pálya, a tornán mutatott támadójáték, és persze a játékosok közötti minőségi különbség miatt is minimum kétgólos hazai sikert várok – vélekedett a szombati játéknap zárómérkőzéséről Sütő László.

A nyolcaddöntő párosításai: Svájc–Olaszország, Németország–Dánia, Anglia–Szlovákia, Spanyolország–Georgia, Franciaország–Belgium, Portugália–Szlovénia, Románia–Hollandia, Ausztria–Törökország.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában