2020.05.21. 15:15
Hogy készítsünk mogyorókrémet házilag?
Bár manapság nincs kakaóhiány, azért érdemes kipróbálni ma is a boltokban kapható finomság otthoni változatát.
Forrás: Shutterstock
A klasszikus mogyorókrém története az 1800-as évekre nyúlik vissza, amikor is 1806-ban Napóleon kereskedelmi embargó alá vonta Angliát. Ennek egyik következményeként Európán eluralkodott a csokoládé- és kakaóhiány – írja a Vasárnap Reggel legfrissebb száma.
Az olasz cukrászok ekkor találták ki, hogy a drágává váló csokoládét olcsó darált mogyoróval dúsítsák.
Később, a második világháború (újabb csokihiány) alatt újított fel ezt a receptet Pietro Ferrero, aki Olaszország mogyorótermesztéséről ismert vidékén élt.
Bár manapság nincs kakaóhiány, azért érdemes kipróbálni ma is a boltokban kapható finomság otthoni változatát!
100 g török mogyorót pirítson sütőlapon 10 percig a 200 fokos sütőben, majd dörzsölje le a héját. Aprítógépben darálja finomra, adjon hozzá 3 ek olajat, és keverje krémesre.
Dolgozzon bele 1 ek keserű kakaóport, 1 csipet sót és 100 g olvasztott tejcsokoládét, valamint 25 g, 100 ml meleg tejben elkevert tejport. Öntse kis üvegbe (kb. 300-350 ml lesz belőle), és hűtse ki. Tárolja a hűtőszekrényben. Ha rizstejet használ, tovább eláll!
+ 3 tipp