Hírek

2005.05.18. 00:00

Megsarcolnak a garázs miatt

DÜH - Olvasónk társasházban lakik. A közgyűlés úgy döntött, ezután külön szedi a pénzt a lakáshoz tartozó garázsért, és a díjat évente emeli. A kisnyugdíjas férfi emiatt fel van háborodva.

BAMA

A társasház egy kis demokratikus közösség – mondja dr. Kéri Tamás ügyvéd. A közös költségről és egyéb díjakról a tulajdonostársak együtt döntenek. Ha a közgyűlés úgy határozott, hogy a garázsért külön kell fizetni, a döntést az érintetteknek tiszteletben kell tartaniuk. Olyan ez, mint egy helyi jogszabály.

Az olvasónak természetesen lehetősége van rá, hogy változást kezdeményezzen. A legközelebbi lakógyűlés előtt kérheti a közös képviselőt, vegye fel kívánságát külön napirendi pontba. Amennyiben a lakótársak úgy látják, kérése jogos, előfordulhat, hogy szavazással teljesítik. Ha viszont minden marad a régiben, a helyzetet jobb elfogadni. Emiatt az úrnak nem érdemes bírósághoz fordulnia.

Érthető, hogy többet fizetni mindig kellemetlen. De gondoljunk arra is, hogy a jogok – így a tulajdonjog – bizonyos kötelezettségekkel, terhekkel járhatnak. E teher persze lehet túl nagy, akkor viszont mérlegelnünk kell, vállaljuk-e – teszi hozzá az ügyvéd. Fájó a következtetés, de nem kötelező garázst fenntartani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!