Sport

2014.07.28. 17:54

Uzoma rálép a gázpedálra, két évre írt alá

A közönségkedvenc, Eke Uzoma ismét a PMFC-MATIAS labdarúgója! A 24 éves, apró termetű nigériai a német másodosztályból jött vissza – hogy miért, az kiderül a vele készített anyagunkból.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

Warum?

Vagyis: miért? Elsőre ez a kérdés fogalmazódott meg bennem, amikor meghallottam, hogy Eke Uzoma ismét Magyarországon próbálkozik. A PMFC-től januárban távozott nigériai játékos nemrég az MTK-nál járt, ahol aztán nem kötöttek vele szerződést, majd Pécs felé vette az irányt, s néhány napos egyezkedést követően szombaton eldőlt, hogy marad is a PMFC-nél.

De miért nem a Sandhausen köt vele többéves szerződést, ahol legutóbb játszott? A német Bundesliga kettőről van szó, s ott egy olyan csapatról, amelynek nincsenek feljutási álmai. Ha oda sem fér be Uzoma, akiről néhány évvel ezelőtt hozsannázott a német sajtó (posztján az egyik nagy reménységnek tartották), akkor nagy baj lehet vele...

– Sajnos a Sandhausenben tavasszal csak egyetlen mérkőzésen játszottam – árulta el lapunknak Eke Uzoma. – A posztomon egy idősebb, harminckét éves játékos volt a riválisom, akinek már több száz mérkőzése volt, s én csak a második választás voltam, várnom kellett volna arra, hogy bekerüljek a csapatba. De én most leszek huszonöt éves, nem várni, hanem játszani akarok!

Uzoma hozzátette, voltak ajánlatai Németországban, de mindegyik klub azt mondta neki, várjon augusztusig, addigra letisztul a helyzet, s majd akkor szerződtetik. Ő viszont nem akart várni.

– Én annak idején is szívesen maradtam volna Magyarországon, így most sem okoz nekem problémát, hogy visszajöttem. Először az MTK hívott, de ott végül nem az történt, amit megbeszéltünk, ekkor keresett meg a PMFC. Én jeleztem, hogy ha az új edző akar engem, akkor szívesen jövök. Nagyon örülök neki, hogy visszatértem Pécsre, mert itt kiválóak a szurkolók, szerettem itt futballozni. Most már nincs más dolgom, teljes gázt kell adnom, s bízom benne, hogy ismét sok örömet szerzünk majd a drukkereknek – fogalmazott Uzoma.

S hogy milyen formában van? Szerinte kilencvenkilenc százalékosban – azt a hiányzó egyet majd a pályán, mérkőzés közben szerzi meg, teszi hozzá.

Kétéves szerződés

Már szombat este kiderült, hogy sínen van Eke Uzoma szerződtetése, de a klub csak hétfőn jelentette be hivatalosan, hogy ismét leigazolta a nigériai futballistát.

– Kétéves szerződést kötöttünk vele – mondta lapunknak Győri János ügyvezető igazgató. – A balhátvéd és a védekező középpályás posztján is bevethető, bízunk benne, hogy most is a csapat hasznára lesz.

A sportvezető hozzátette, tárgyalnak egy külföldi csatárral a szerződtetéséről, de többet nem kívánt elárulni.

Címkék#Pécs#PMFC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!