Sport

2016.07.02. 10:04

Úszás: Kenderesi kvalifikálta magát Rióba

Élt az utolsó lehetőségvel Kenderesi Tamás a Budapest Openen, így már biztos, hogy indulhat majd 200 méter pillangóban a riói olimpián.

MTI, K. Mayer A.

Kenderesi Tamás 200 méter pillangón legyőzte Biczó Bencét az úszó Budapest Open pénteki versenynapján, a Tüske uszodában, így biztosan ő szerepelhet majd ebben a számban a világbajnok Cseh László mellett a riói olimpián.

A magyar szövetség MTI-nek adott tájékoztatása szerint az idei Európa-bajnoki bronzérmes Kenderesit Biczó Bence próbálta meg kiszorítani ebben a számban az ötkarikás csapatból, ám a pécsiek versenyzője ismét legyőzte a debreceni úszót.

A férfi gyorsúszóknál Holoda Péter 50, míg Kozma Dominik 100 méteren szerette volna teljesíteni az olimpiai A szintet, ám ez egyiküknek sem sikerült, szombaton viszont még mindketten újra próbálkozhatnak.

Eredmények, Budapest Open, 3. nap:
férfiak:
50 m gyors: Holoda Péter (Hajdúszoboszló) 22.71 mp
100 m gyors: Kozma Dominik (MTK) 49.37 mp
1500 m gyors: Lam Quang Nhat (BVSC-Zugló) 15:30.43 p
50 m mell: Financsek Gábor (Mohács) 28.57 mp
200 m pillangó: Kenderesi Tamás (Pécs) 1:56.08 p

Amint azt korábban már megírtuk, Kenderesi bizakodva indult a versenyre, amely az utolsó lehetőség volt az olimipai szint teljesítésére. - Veszítenivalóm nincs, tulajdonképpen annyit szeretnénk tenni, hogy megpróbálok úgy úszni, ahogy majd az olimpián, vagyis reggel és délután is erősen. Az időt majd meglátjuk - fogalmazott a verseny előtt Kenderesi Tamás.

Kenderesi legutóbb a monacói világkupán versenyzett, azt követően két hétig Pécsett edzett. Múlt hétfő óta viszont már Balatonfűzfőn edzőtáborozik a válogatottal, onnan ment a Budapest Openre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!