Sport

2014.11.28. 17:50

PMFC: Polekszics és Mohl mellett hiányzik két belső védő is

Könnyebb bemutatkozást is el lehetett volna képzelni, ugyanakkor tény, válogatni nem lehet, a PMFC-MATIAS következő (szombati, 16.00) ellenfele az MTK, tehát a Robert Jarni vezette szakmai stábnak ezen a bajnokin kell először eredményesen irányítani a piros-feketéket.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

A horvát szakember nem is csinált különösebb problémát abból, hogy mindössze néhány napos közös felkészüléssel a hátuk mögött épp a tabella második helyén álló ellenfélnél vendégszerepelnek. Elmondta, semmi mást nem vár el játékosaitól, csak azt, hogy mindenki tudása legjavát nyújtsa – ha ez így lesz, nagy baj nem érheti őket.

Mondjuk baj van épp elég a meccs előtt is. A csapat összeállításánál ugyanis törnie kell a fejét az új vezetőedzőnek, nagyon sok a hiányzó, ráadásul kényes posztokon: sérülés miatt mindkét középső védő, Balogh Béla és Danijel Romics is kidőlt, egyikükre sem lehet számítani ma délután. Nem csoda, hogy amikor Jarni megtudta az ügyvezető igazgatóról, Győri Jánosról, hogy válogatott játékos volt, ráadásul belső védő, mosolyogva kapacitálta, hogy legalább egy félidőt igazán vállalhatna...
És ha ez nem lenne elég, a Győr elleni bajnokin vállsérülést szenvedő kapus, Vukasin Polekszics sincs még bevethető állapotban. Továbbá nem játszhat Mohl Dávid sem, aki Nyíregyházán begyűjtötte az ötödik sárga lapját, így eltiltás miatt pihen.

Kár érte, mert a jó formában lévő MTK ellen tényleg mindenkire szükség lenne. Garami József együttese az eltelt tizenöt forduló alatt tizenegyszer győzött és 33 pontnál tart, s így csak öt ponttal van lemaradva az aranyérem első számú várományosától, a Videotontól. Érdekesség, hogy Torghelléék eddig egyetlen egyszer sem döntetleneztek – nem bánnánk, ha most megszületne az első ikszük, az egy pont nem lenne rossz eredmény a PMFC-MATIAS számára.

A várható kezdőcsapatok
PMFC-MATIAS: Gőcze – Nagy J., Csausics, Lantos, Uzoma – Horváth A., Manjrekar – Kővári, Szatmári, Uzoma – Fröhlich.
MTK: Hegedűs – Poór, Kálnoki Kis, Vukmir, Hidvégi – Vass Á., Kanta J., Thiam – Vass P., Torghelle, Hrepka.

Címkék#Pécs#PMFC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!