Sport

2015.01.31. 20:03

Női kosár: országos bravúr PEAC-módra

Óriási meglepetésre a PEAC-Pécs csapata idegenben verte meg az eddigi összes meccsét megnyerő Sopront a női kosárlabda NB I.-ben.

Szakács Miklós (Dunántúli Napló)

Ez volt az a mérkőzés, ahol minden, de tényleg minden a Sopron mellett szólt. A PEAC-Pécs ellenfele eddig ellenállhatatlanul menetelt a bajnokságban, tizenhárom forduló alatt tizenhárom győzelmet zsebelt be. Az egyetlen dolog, ami miatt talán volt némi esélye Zseljko Djokics csapatának, az a hétközi PINKK elleni diadal. Ott ugyanis remekül kosárlabdáztak Raksányiék.

A mérkőzés elejétől látszott is, hogy a pécsiek nem feltartott kézzel ugrottak neki az újabb rangadónak, már az első percektől kezdve a PEAC akarata érvényesült a pályán. Igor Polenek igyekezett is rotálni csapatát, de a Pécs mindig megtalálta az ellenszert a soproniak játékára. Az első negyed után tíz ponttal vezetett is a vendéggárda. A második tíz perc sem hozott érdemi változást, Tina Jovanovics és Natalie Hurst vezérletével tartotta előnyét a PEAC, sőt a félidőre még növelte is.
A harmadik negyedben aztán a hazaiak is megérezték, sokkal több kell ahhoz, hogy megőrizzék veretlenségüket. Fokozatosan csökkentették hátrányukat, igaz a záró etap előtt még mindig a PEAC vezetett egy tízessel.

A befejezés nagyon élvezetesre sikeredett. A Sopron – elsősorban McBride és Sztankovics révén– nagyon gyorsan felzárkózott, 66-72-nél akár meg is ijedhetett volna Zseljko Djokics, lányai azonban ekkor is képesek voltak újat mutatni. Amilyen hamar a pécsiek nyakán voltak a hazaiak, olyan gyorsan újra tizenegy lett közte. A Sopron edzője még a frissen igazolt Krivacsevics Tijanát is bevetette, hátha tud egy kis pluszt adni csapatának, de ez sem segített már a listavezetőn.

Sopron–PEAC-Pécs 81-88 (16-26, 21-29, 24-16, 20-17)

Kosárlabda NB I., nők. Sopron: Weninger 2, Hartley 7, McBride 24/3, Crvendakics 9/3, Krnjics 6. Cs.: Kuttor 4, Simon 5, Sztankovics 16, Ciglar 5/3, Zsovár, Krivacsevics 3. Vezetőedző: Igor Polenek. PEAC: Hurst 24/6, N. Jovanovics 19/3, Raksányi 2, Williams 13/3, Kaposi 2. Cs.: Raus, Kis 5, T. Jovanovics 16, Orozovics 7, Szücs. Vezetőedző: Zseljko Djokics.

Kipontozódott: Kaposi (35.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!