Sport

2014.08.20. 14:19

Nem változtattak Véber György eltiltásán

A pécsieknek kedden nem csak az MLSZ-nél volt jelenésük: a csapat Kétújfalun játszott pályaavató mérkőzést.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

Amint azt korábban lapunkban is megírtuk, a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága két mérkőzésre eltiltotta a PMFC-MATIAS vezetőedzőjét, Véber Györgyöt, amiért az Újpest elleni bajnokin csúnyán összeszólalkozott a vendégek kapusedzőjével, Pálinkás Andrással. A pécsiek meghallgatást kértek az ügyben, mert úgy érezték, nem jogos ez a kétmeccses büntetés, de hiába: a fegyelmi testület keddi ülésén a bizottság nem változtatott a korábbi határozaton.

A pécsieknek kedden nem csak az MLSZ-nél volt jelenésük: a csapat Kétújfalun játszott pályaavató mérkőzést.

A megyei II. osztályban szereplő együttes pályáját egy TAO-pályázatnak köszönhetően felújították, továbbá egy százötven fős lelátót is építettek. Emellett a szervezők ezzel a meccsel emlékeztek az öt évvel ezelőtt, 24 évesen tragikus hirtelenséggel elhunyt korábbi játékosukra, Wengert Norbertre, akinek az emléktábláját a találkozó előtt a csapatok megkoszorúzták. A mérkőzést a piros-feketék nyerték meg 19-0-ra, de ebben az esetben ez a legkevésbé lényeges információ.
Véber György együttesének vasárnap már a bajnokságban kell domborítania, s miután hazai pályán játszik, illene végre három pontot szereznie. Ez eddig nem jött össze az MTK (0-4) és az Újpest (1-1) ellen sem, bízzunk benne, hogy a Diósgyőrrel szemben végre megtörik a jég!

A PMFC-vel is kapcsolatos hír, hogy az MLSZ versenybizottsága elkészítette a bajnokság 7–9. fordulóinak időbeosztását.

A piros-feketék programja eszerint így néz ki:

Debrecen–PMFC-MATIAS (szeptember 13., szombat, 14.30, Sport1)
PMFC-MATIAS–Paks (szeptember 19., péntek, 19.00, DunaTV)
Budapest Honvéd–PMFC-MATIAS (szeptember 26., péntek, 19.00, Sport1).

Címkék#Pécs#PMFC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!