Sport

2016.02.13. 18:16

Négy éve nem győzte le a Kaposvárt a PVSK csapata

Azt talán túlzás lenne állítani, hogy a szezon legfontosabb meccsén lép vasárnap este fél héttől pályára a PVSK-Pannonpower férfi kosárcsapata, de mégis valami ilyesmit láthatunk majd.

Fülöp Zoltán (Dunántúli Napló)

Persze alapban is van egy finom mellékíze a Kaposvár elleni meccseknek, hiszen mégis csak szomszédvárról beszélhetünk, de ennél talán fontosabb, hogy egyre inkább úgy fest: a somogyiakkal kell megküzdeni a legjobb nyolc közé kerülésért a PVSK-soknak. A Kaposvár jelenleg kilenc győzelemmel és ugyanennyi vereséggel a nyolcadik, a Pécs hét-tizeneggyel áll – magyarul egy vereség már nem igen fér bele, azzal ugyanis komoly lépéselőnybe kerülnének a vasárnapi vendégek. Persze, miért is számolnánk vereséggel – már persze azon túl, hogy a pécsiek nincsenek éppen topformában (az alapszakasz második körében eddig öt meccset játszottak, s abból csak egyet sikerült behúzni), ráadásul több kosarasuk is sérüléssel bajlódik. Csirke Ferenc, a PVSK vezetőedzője azonban még egy, egyáltalán nem elhanyagolható szempontra is felhívta a figyelmünket.

– Négy éve nem tudunk nyerni a Kaposvár ellen bajnoki meccsen. Utoljára 2012. februárjában tudtuk legyűrni őket, mindössze öt ponttal, azóta minden mérkőzést, hazai pályán és idegenben is elveszítettünk. Van tehát miért visszavágni, de nyilván nem a bosszú az elsődleges szempont: egyszerűen győznünk kell azért, hogy versenyben maradjunk a rájátszásért.

A találkozó – amelyhez a csapat vezetősége egy sor akciót is kapcsolt, így például az ezredik szurkoló Magyar Kupa-belépőt nyer, Valentin-nap kapcsán pedig fotózkodni lehet az előtérben, s a párok pólókat kapnak – sajátos pikantériájára is rákérdeztünk a vezetőedzőnél.

– A játékosok nagy része tudja, miről beszélek, amikor azt mondom, hogy a Kaposvár elleni meccs mindig kicsit több, mint más találkozók. Két új légiósunknak, Walkernek és Popadicsnak is le tudtam festeni a helyzetet: mivel ők korábban Körmenden kosaraztak, azt mondtam nekik, hogy olyan lesz ez a mérkőzés, mint a Körmend-Szombathely derbi. Ebből szerintem világosan megértették, miről is szól majd ez az este, s miért kell mindenképpen győznünk.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!