Sport

2014.10.24. 15:19

Nagy a tétje a PMFC-MATIAS szombati bajnokijának

Hatodszor játszik majd hazai pályán a PMFC-MATIAS labdarúgócsapata ebben a bajnoki szezonban, s bizony még mindig csak az első győzelmére hajt. Véber György együttese éppen a pocsék otthoni mérleg miatt tart ott, ahol: ugyanannyi pontot gyűjtött csak, mint a kiesőjelöltként aposztrofált leendő vendége, a Pápa.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

Kezdhetném azzal, hogy itt lenne az ideje annak, hogy a PMFC-MATIAS labdarúgócsapata végre megnyerjen egy bajnokit hazai pályán, de sajnos az az igazság, hogy ez az idő már hetekkel ezelőtt elérkezett. Csak a győzelem maradt el minduntalan.

Ha most is elmaradna, az bizony katasztrofális eredménynek számítana, s nem csodálkoznánk azon, ha utána lenne valamiféle következménye a dolognak. Véber György együttese ugyanis szombaton (18.00) egy olyan csapatot fogad, amelyet otthon, saját közönség előtt illik legyűrni. A Pápáról van szó, amely mindenki fejében kiesőjelöltként szerepel, csak az a bökkenő, hogy ennek ellenére pontosan ugyanannyi pontja van (10), mint a piros-feketéknek. Ez most vagy azt jelenti, hogy utóbbiak ugyanolyan gyengék, vagyis a tabella leghátsó régiójába valók, vagy eddig nagyon nem klappolt valami – de most, szombat este nyilván fog, és megmutatják, hogy jobbak, sokkal jobbak a vendégeknél!

– Jobb csapat vagyunk a Pápánál, még ha ez jelen pillanatban pontszámban nem is mutatkozik meg – mondta Véber György, a PMFC-MATIAS vezetőedzője. – A téli szünetig egy hosszú, hat mérkőzéses sorozatba kezdünk, amelynek első állomásán be szeretnénk gyűjteni a három pontot. A mi esetünkben ez a meccs sokkal több lesz egy bajnokinál. Egy olyan szériába foghatunk, amivel szépen összeszedhetjük a kellő pontszámot, majd nyugodtan és előretekintve mehetünk a szünetre.

Legyen így! Csak lenne már meg tényleg az a nagyon várt első hazai győzelem!

Amit egyébként biztosan nem lesz könnyű behúzni. A pécsiek kerete ugyanis elég szűkös, nincs túl sok variációs lehetőség, gyakorlatilag majdnem mindig ugyanaz a kezdőtizenegy. Pölöskey Péter eltiltása miatt most sem játszhat, Eke Uzoma pedig még nem épült fel – így aztán főleg behatároltak Véber György lehetőségei. Emellett persze ott van az ellenfél is, kapujában a rutinos Szűcs Lajossal, aki mindig képes néhány bravúrra.

– A két csapat közti tudáskülönbséget nagyon nehéz lesz realizálni, a pápaiak ugyanis nyíltan felvállalják, hogy fő céljuk az ellenfél játékának szétzilálása. Emellett gyors kontrákkal és pontrúgásokkal igyekeznek célt érni. Amennyiben nem a kellő alázattal és hőfokkal vágunk neki az összecsapásnak, nehéz mérkőzést kreálhatunk magunknak. Bízom benne, hogy a játékosok is átérzik a tétet, mert tudják, túl sok pontot hullajtottunk már el hazai pályán – fogalmazott Véber György.

Újpesten kezdődik

A 12. fordulóban ma este az Újpest valószínűleg begyűjti a három pontot, hiszen a botladozó Nyíregyházát fogadja.

A további program.
Szombat: Puskás Akadémia–MTK, Kecskemét–Bp. Honvéd, PMFC-MATIAS–Pápa (18.00), Diósgyőr–Dunaújváros, Paks–Videoton.
Vasárnap: Debrecen–Ferencváros, Haladás–Győr.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!