Sport

2016.07.01. 18:43

Michelisz: a második hely a cél

Michelisz Norbert nagyon elégedett azzal, ami eddig történt a túraautó-világbajnokság (WTCC) idei szezonjában: a Honda sokat fejlődött a tavalyihoz képest, jól is érzi magát a gyári csapatnál, ráadásul még elérhető számára az összetett második hely.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

– A tizenkét versenyhétvégéből hét már lement, s most, júliusban szünet lesz, csak augusztusban ülnek ismét autóba Argentínában. Itt az idő egy kis összegzésre, visszapillantásra.

– Nagyon elégedett vagyok az eddigiekkel, pedig nem akarok hazabeszélni – mondta lapunknak Michelisz Norbert, a Honda gyári csapatának pilótája, aki jelen pillanatban 127 ponttal a hatodik helyen áll a világbajnoki pontversenyben. – A szezon első felében szereztünk két pole pozíciót, futamgyőzelmeket arattunk, én pedig már hét dobogós helyezésnél tartok, annyinál, mint a legsikeresebb teljes idényemben. Még úgy is jó a mérlegünk, hogy a hét versenyből kettő balszerencsés volt a számunkra: az egyik a Hungaroring, a másik pedig Marokkó, ahol a megszerzett pontjainkat végül elvették tőlünk.

– Ha már Marokkó: mi volt a gond azokkal a padlólemezekkel?

– Nem vagyok tisztában minden technikai részlettel. Számomra azért volt meglepetés a döntés, mert tavaly is ugyanezt használtuk, s akkor is rengetegszer ellenőrizték, de soha semmit nem kifogásoltak. Ennek ellenére most elvették a legsikeresebb versenyünk pontjait. Én például egy ötödik és egy második helyet buktam.

– Ez biztos egy kellemetlen pillanata volt a szezonnak, de egyébként jól érzi magát a Hondánál?

– Nagyon! A Zengő Motorsportnál, egy egyszerűbb közegben talán kényelmesebb volt a helyzetem: ha nem úgy sikerült egy hétvége, ahogy szerettük volna, rá lehetett fogni, hogy ez egy privát csapat, szerényebb lehetőségekkel, ráadásul egyedül voltam, mindenki rám figyelt. Itt, a Hondánál kívülről, és saját magam részéről is nagyobbak az elvárások. Van két csapattársam, s nincs mese, a teljesítménnyel kell kivívni az elismerést. Továbbá új versenymérnökkel, egy olasszal dolgozom együtt, ezt is meg kellett szoknom. De úgy érzem, a negyedik hétvége, vagyis a német verseny óta megtaláltam a helyem, és tényleg minden rendben van.

– Hányadiknak kell lennie ahhoz a szezon végén, hogy akkor is azt nyilatkozhassa, minden nagyon rendben volt?

– Az összetett második helyén szeretnék végezni. És persze azt sem bánnám, ha összejönne egy-két futamgyőzelem. A hátralévő öt verseny közül természetesen Japánban lenne a legjobb valami szép eredményt elérni, hiszen ott lesz a Honda teljes vezérkara...

A vb állása

1. José María López (argentin, Citroen) 244 pont

2. Tiago Monteiro (portugál, Honda) 143 pont

3. Nicky Catsburg (holland, Lada) 139 pont

4. Mehdi Bennani (marokkói, Citroen) 134 pont

5. Yvan Muller (francia, Citroen) 133 pont

6. Michelisz Norbert (magyar, Honda) 127 pont

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!