Sport

2016.05.27. 18:50

Michelisz 33 pontot bukik, ha minden így marad

Szabálytalan padlólemezeik miatt utólag az összes hondás versenyzőt kizárta a hungaroringi és marrakeshi hétvégéről.

K. Mayer A. (Dunántúli Napló)

Miközben Michelisz Norbert igyekszik a legjobb teljesítményt kicsikarni magából és autójából a Nürburgringen (a 84 éves versenypályán, a legendás Zöld pokolban), kapott egy akkora pofont a Honda, hogy az biztosan nagyon fájt. A nemzetközi szövetség (FIA) ugyanis szabálytalan padlólemezeik miatt utólag az összes hondás versenyzőt kizárta a hungaroringi és marrakeshi hétvégéről is – mindez érinti Micheliszt, valamint a Zengő Motorsport színeiben induló Ficza Ferencet is. Előbbi 33 pontot bukik ezzel, utóbbi pedig élete első két WTCC-s pontjait veszíti el. A gyári Honda-csapat számára egyébként a marrakeshi verseny eredményeinek törlése brutális, itt ugyanis taroltak a versenyzői.

Alessandro Mariani, a gyári Honda csapatfőnöke állítja: biztos benne, hogy legálisak a padlólemezek, és már fellebbeztek is a döntés ellen.

„Éjjel újabb állomásához érkezett a Haspáncél-ügy, aminek csapatunk csupán vétlen áldozata. Sajnos az FIA felügyelő testülete úgy döntött – amivel a gyártó nem ért egyet –, hogy a Hondák által a magyar és a marokkói futamon használt haspáncél nem felel meg a szabályoknak, ezért utólag kizárják mind a négy versenyzőt” – írja a Zengő Motorsport Facebook-oldala.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!