Sport

2016.02.13. 19:01

Meg kellett küzdenie a PEAC-nak a győzelemért

Alaposan megszenvedett a győzelemért a PEAC-Pécs női kosárlabdacsapata Zalaegerszegen. Roberto Hernandez együttese sokáig hátrányban volt, ám Parks és Raksányi vezérletével végül behúzta a Zete elleni bajnokit.

Szakács Miklós (Dunántúli Napló)

Alaposan ráijesztett a PEAC-Pécsre a tabella hátsó felében helyet foglaló ZTE délután. A zalaiak az első negyedben nagyon bekezdtek, roppant lelkes játékukkal pedig meg is lepték Roberto Hernandez együttesét. Nagy Dóra szépen termelte a pontokat a hazaiaknál, közben pedig a Zete védekezése is jól működött. Hiába szólt a papírforma a PEAC mellett, az első tíz perc alapján nehéz lett volna megállapítani, hogy melyik csapat tartozik az élmezőnyhöz.

A második negyedben valamicskét már javult a PEAC játéka, védekezésben szépen összezárt a pécsi retesz, bár a pontgyártás még ekkor sem igazán akart elindulni. A félidőben továbbra is az Egerszeg volt előnyben. Aztán a hosszabb pihenő után beindult a pécsi henger, Parks és Raksányi állt a csapat élére, nagyon sokat tettek azért, hogy a záró felvonásnak már előnnyel mehessen neki a Pécs. Öt perccel a mérkőzés vége előtt már tízzel vezettek Fűrészék, ekkor már érezni is lehetett, hogy megvan a meccs, a ZTE számára innen már nem volt visszaút.


Bár nehézkesen indult a találkozó a pécsiek számára, végül azért a győzelem csak meglett, és elnézve azt, hogy mekkora tülekedés van a tabella első harmadában, most ez volt a legfontosabb a PEAC-Pécs számára. Roberto Hernandez csapata jelenleg 11 győzelemmel és 5 vereséggel a tabella negyedik helyét foglalja el.

ZTE–PEAC-Pécs 60-69 (23-14, 12-16, 12-22, 13-17)

Kosárlabda NB I., nők. ZTE: NAGY DÓRA 19/3, Szélesy 8, Velkey 6, LICSKAI 12, Horváth Zs. 4. Cs.: Böröndy 2, Kovács G. 3/3, Pap 6. Vezetőedző: Gáll Tamás. PEAC: Szücs 1, RAKSÁNYI 18/9, PARKS 22, WILLIAMS 14, Sztankovics 4. Cs.: Pedrals 4, Bozóki 1, Fűrész, Zele, Kaposi 5, Gorjanácz. Vezetőedző: Roberto Hernandez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!