Sport

2014.09.22. 18:53

Magyar kupa: a Kozármisleny megnehezítené a PMFC dolgát

Véber György szerint nem az ellenféllel kell foglalkozni, hanem ki kell harcolni a továbbjutást.

Szakács Miklós (Dunántúli Napló)

Pikáns mérkőzésnek nézünk elébe kedd délután, a Magyar Kupa legjobb tizenhatba kerüléséért vívott párharc során. Az NB III.-as Kozármisleny csapata ugyanis a PMFC-MATIAS-t látja vendégül 15 órától.

Persze nem csak a csapatok, a szurkolótáborok is egymásnak feszülnek majd, megyei-rangadóról lévén szó, ebben nincs is semmi meglepő.

A hazaiak trénere, Németh Zsolt a sorsolás után azt mondta lapunknak, így azért vajmi kevés esély kínálkozik együttese számára a továbblépésre. Kíváncsiak voltunk arra, hogy változott e a véleménye az esélyeket illetően.

– Nem mondhatunk le a továbbjutásról, de tudjuk, hogy melyik a jobb csapat – mondta Németh. – Sajnos amikor már azt hittük, végre felépülnek a sérültjeink, újabb csapás ért minket. Cziráki Attilának beszakadt a combizma, és valószínűleg Gajág Gergő játékára sem számíthatok a PMFC ellen. Hogy mivel foghatjuk meg a Pécset? Mindenkinek a legjobbját kell nyújtania, csapatként úgy kell összeállnunk, hogy el tudjuk tűntetni a két együttes közti kétosztálynyi különbséget. És persze szükségünk van egy jó nagy adag szerencsére is.

Véber György kevésbé a szerencsében, sokkal inkább játékosai tudásában bízik. A pécsiek vezetőedzője – szokása szerint – nem forgatja fel a bajnokikon szerepeltetett gárdát, szón sem lehet B-csapatról a Kupában.

– Ne felejtsük el, itt már a legjobb tizenhatba jutás a tét – kezdte Véber. – A keddi mérkőzés olyan, mint egy kétélű fegyver. Ha a fiúk maximálisan odafigyelve feladatukra, koncentráltan lépnek pályára, lehet egy sima továbbjutás, de bizony visszafelé is elsülhet a dolog. Egy kis figyelmetlenség és már meg is nehezítettük a saját dolgunkat.

A PMFC és a Kozármisleny évekre visszanyúló „baráti versengése” miatt kíváncsiak voltunk arra is, előnyt jelenthet-e az, hogy Véber György nem éppen tősgyökeres pécsi, nem igazán van képben a két együttes viszonyát illetően.

– Jó is, hogy nekem nem kell ezzel foglalkoznom – mondta a szakember. – Nem szabad törődnünk az ellenféllel. Tovább kell jutni!

A 15 órakor kezdődő találkozón a Kozármisleny várhatóan a Molnár P. – Erdős, Fellai, Szabó B., Szabó M. – Fenyvesi, Nagy E., Lauer – Nagy K., Várda, Puskás összeállításban kezd majd, míg pécsi oldalon a Polekszics – Nagy J., Romics, Csausics, Mohl – Horváth A., Uzoma – Kővári, Márkvárt, Szatmári – Fröhlich tizenegy futhat kis a pályára.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!