Sport

2014.04.16. 12:43

Ma kezdődik a DVTK–PINKK párharc, két spanyol edzővel

A PINKK-Pécsi 424 is megkezdi a csatáját az elődöntőben, a Diósgyőrt kapta ellenfélnek a fináléba jutásért.

H. L. (Dunántúli Napló)

A párharc – amelynek külön érdekessége, hogy mindkét csapat vezetőedzője spanyol – itt is valamelyik fél két győzelméig tart, az első meccs ma lesz Miskolcon.

A diósgyőriek nyerték a középszakaszt, úgy, hogy megelőzték a Sopront is, amire sokan felkapták a fejüket.

– A klub aranykönyvébe bekerültünk azzal, hogy elsők lettünk a középszakaszban, majd bejutottunk a négy közé. Mindezekért gratulálok a lányoknak. De szeretnénk még tovább lépni, és a bajnoki címért játszani – nyilatkozta Maikel López, a hivatalosan Aluinvent DVTK Miskolc vezetőedzője.

A Diósgyőr ebben az idényben szerepelt az Európa-kupában, nyolc év után tért vissza a nemzetközi szövetség (FIBA) által rendezett versenysorozatba, de részt vett a PINKK-kel, valamint a PEAC-Péccsel együtt a Közép-európai Ligában is.

A legutóbbi bajnoki bronzérmes PINKK is már a négy között van, ám nehéz lesz túl­jutnia a pályaelőnyben lévő Diósgyőrön. 

– A szezon eddigi részében hullámzó teljesítményt nyújtottunk – kezdte az értékelést Roberto Hernandez, a PINKK vezetőedzője. – Fizikailag és mentálisan is jó állapotban érkeztünk a rájátszásba, a Győrön már túljutottunk, optimista vagyok a folytatást illetően is. A cél a döntőbe jutás, amiért keményen dolgozunk.

Iványi Dalma, a csapatkapitány szerint győzni mennek a DVTK-hoz, és ha agresszívan védekeznek, valamint az akaratukat rá tudják kényszeríteni az ellenfélre, akkor sikerülhet is.

A második mérkőzés pénteken fél 7-kor lesz Komlón, és ha kell, a harmadik vasárnap újra idegenben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!