Sport

2016.02.10. 16:16

Kosárlabda: Imreh Ajtonyék nagyon motiváltak

A magyar női kosárlabda-válogatott másfél hét múlva, február 20-án fontos Európa-bajnoki selejtezőt vív Pécsett Szlovákiával. A nemzeti csapat másodedzője, Imreh Ajtony bízik benne, hogy sokan szurkolnak majd nekik, mert nagy szükség lesz a lelátóról jövő segítségre.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

– Hány lovat ül meg egyszerre?

– Sokat – válaszolta Imreh Ajtony.

– Pontosabban?

– Irányítom a junior és a kadett csapatot a Rátgéber Akadémián, emellett én vagyok az U20-as női válogatott vezetőedzője, valamint a felnőtt női válogatott egyik másodedzője.

– Soknak tűnik. Meddig lehet ezt bírni?

– Csak egy ideig. Ugyanakkor azért azt is tudni kell, hogy az U20-asoknál nincs annyi összetartás, mint a többi korosztályos válogatottnál. Nyáron kezdődik majd az igazi felkészülési időszak, amikor a B-divíziós Európa-bajnokságra rakjuk össze a csapatot. Itt szeretném megjegyezni, hogy a klubom és a kollégáim támogatása nélkül ez nem működne, nagyon sokat segítenek nekem. Ha az elfoglaltságaim miatt például nem tudok itt lenni, nyugodtan rájuk bízhatom a pécsi lányokat.

– A korosztályos csapatokkal is biztosan szép a munka, de a felnőtt válogatott azért nyilván más tészta. Örömteli, hogy a pécsi mérkőzést jó helyzetből várják, köszönhetően annak, hogy eddig mindkét meccsüket megnyerték.

– Ez valóban jó helyzetnek tűnik, ám a szlovákok is kettőből kettőt nyertek. A négyes csoportban várhatóan Izland lesz az utolsó, s mi, edzők azt feltételezzük, hogy a magyar és a szlovák válogatott között dől el a csoportelsőség és a továbbjutás kérdése. Ezért lesz rendkívül fontos a ránk váró pécsi mérkőzés. Az biztos, hogy a szakmai stáb nagyon motivált: ha nem is mindennap, de minden héten egyszer-kétszer biztosan beszélek telefonon Stefan Svitek szövetségi kapitánnyal, Gáll Tamás másodedzővel pedig minden másnap megtárgyaljuk az aktualitásokat. Persze mi csak egy komponens vagyunk az egészben, a lényeg az, hogy a játékosaink is motiváltak legyenek.

– A szurkolók pedig lelkesek. Az Ön számára biztosan különleges, hogy éppen Pécsett rendezik meg ezt a selejtezőt.

– Bizony jólesik, hogy itthon lesz ez a meccs! Nagyon bízom benne, hogy sok szurkoló kijön majd a Lauber Dezső Sportcsarnokba, hogy minket támogasson, nekünk drukkoljon. Amikor Miskolcon játszottunk Izland ellen, a helyiek remek légkört teremtettek, ami sokat jelentett nekünk. Valami hasonlóban reménykedem a szlovákok elleni selejtező kapcsán is.

Jegyvásárlás

Az Eb-selejtezőre a szurkolók minden hétköznap 15.00–18.00 óra között, a meccs hetében ezen kívül minden hétköznap 8.00–10.00 óra között válthatják meg jegyeiket a Lauber Dezső Sportcsarnokban. Érdemes már elővételben belépőt venni, ugyanis így a felnőttek számára 1000 forintba kerül – február 12-e után, illetve a meccs napján nekik 1500, a diákoknak pedig 1000 forintot kell fizetniük. A jegyek mindegyike a lelátóra érvényes (tehát a küzdőtérre nem), nem helyre szólóak, és a nézők érkezési sorrendben foglalhatják el helyüket a sportcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!