Sport

2016.02.10. 21:37

Kikapott a PVSK a MAFC-tól

Nem véletlenül tartottak sokan a PVSK fővárosi vendégjátékától: a baranyaiak szerda este kikaptak a MAFC-tól.

Fülöp Zoltán

Úgy indult a PVSK fővárosi vendégjátéka, ahogy azt sejtettük: ijesztően. A baranyaiak eleve nem jó előjelekkel várták a MAFC elleni csatát, hiszen három légiósuk sem volt százszázalékos – Nelson és Budimir végül tudott játszani, Walker azonban kihagyta a meccset. Nyilván emiatt is volt ideges a pécsi gárda, akadozott a játék, a hazaiak már 9-1-re is vezettek, Csirke Ferenc azonban cserékkel felpörgette csapatát – bejött például Harazin, aki már ekkor, az első negyedben bevágott tíz pontot. Az első játékrész végül döntetlennel zárult, de joggal bíztunk egy lendületesebb folytatásban.

Jött is a lendület, csak hát mindkét oldalról, így nem tudta leszakítani ellenfelét a pécsi csapat. Küzdöttek a baranyaiak becsülettel, de azt is érezni lehetett, hogy a fővárosi gárda is nagyon szeretné behúzni ezt a találkozót – nem játszottak ők különösen jól, csak lelkesek voltak, de nagyon. Ezen az estén ez arra mindenképpen elég volt, hogy a második tíz percet megnyerjék: úgy mehettek pihenőre a csapatok, hogy négy ponttal a hazaiak vezettek. Pécsi szempontból mindazonáltal bizakodásra adhatott okot, hogy Nelson 2, Budimir 7, Popadics 8 pontnál tartott – azért ők ennél lényegesen többet szoktak szórni.

Aztán jött a harmadik negyed, és nem javult a helyzet: öt perc után már tíz ponttal tartottak előrébb a hazaiak. A pécsiek dobásai rendre kiperdültek, a lepattanók a fővárosiak kezében landoltak, s bár még sok volt vissza, 59-46-nál úgy éreztük, ez a hajó határozottan távolodni kezdett. A fő gond az volt, hogy semmi sem stimmelt: a védekezés akadozott, a támadás még inkább, s nem volt egyetlen kosaras sem, aki a vállára vette volna a csapatot, s mondjuk ugyan önzőzve, de megnyerte volna a Pécsnek a találkozót. Az utolsó játékrész ugyan még elhozott egy aprócska feltámadást, sikerült hét pontra megközelíteni az ellenfelet, de itt meg is állt a tudomány. A MAFC végül magabiztosan győzött – a PVSK vasárnap, a Kaposvár ellen javíthat.

MAFC-PVSK 87-71 (24-24, 20-16, 20-15, 23-16)

Férfikosárlabda-NB I., Budapest. V.: Cziffra Gál, Makovsky. MAFC: SMITH 19/9, Misek 14/6, SIHOTA 31/18, Kovács 10, Mocsán 10/6. Cs.: Debreceni 3. Vezetőedző: Garai Péter. PVSK: Nelson 4, Popadics 14, Bíró, Budimir 14/6, Horti 6. Cs.: HARAZIN 18, Antóni 10/6, Czukor 5/3. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!