Sport

2016.12.03. 14:58

Ismét győzött a PMFC, őszi bronzérmes a csapat

Remek színvonalú első, és közepes második félidei játékkal a PMFC megnyerte idei utolsó bajnokiját a Dunaharaszti ellen.

Szakács Miklós (Dunántúli Napló)

Az ősz utolsó mérkőzése volt a PMFC számára az NB III.-ban a Dunaharaszti elleni hazai találkozó, így természetesen Kollerék győzelemmel akartak búcsúzni idén szurkolóiktól. Erre meg is volt minden esélyük, hiszen a Pécs volt a találkozó favoritja.

A meccs ennek megfelelően kezdődött, ugyanis a Pécs már az első pillanatoktól kezdve a kezébe vette az irányítást. Az első negyedóra végén Koller előtt adódott is egy hatalmas helyzet, ám lövését a gólvonalról vágta ki az egyik védő. Rá pár percre azonban már nem volt menekvés a vendégek számára, Károly Bálint buktatása után Koller 11-esből már nem hibázott. Ezt követően ugyan a Dunaharasztinak adódott egy óriási egyenlítési lehetősége, de a PMFC továbbra is nagy fölényben játszott. Ez a 37. percben újabb góllá érett, Bata kiugratása után Károly lőtt ballal a jobb felsőbe. Még a szünet előtt újabb büntetőt lőhetett a Pécs, Koller ezúttal azonban gyengén és rossz helyre lőtt, a kapusról ki sem jött a labda.

A második félidőben a játék színvonala kicsit visszaesett, ugyan a PMFC továbbra is nagy fölényben játszott, az első félidei ötletes játék azért hiányzott. Nagy helyzetek miatt nem is kellett felugrania a publikumnak, egészen a 83. percig. Ekkor azonban a vendégek egyik cseréje, Szanku lőtt bődületesen nagy gólt, így az utolsó percekben lehetett izgulni, hogy a győzelem ne ússzon el. Nos, nem úszott el, 2-1-re nyert a szezonzárón a Pécs, méghozzá mindent egybevetve teljesen megérdemelten.

PMFC–Dunaharaszti 2-1 (2-0)

Labdarúgó-NB III., 18. forduló. Pécs, 400 néző. V.: Éreth. PMFC: Gábor – Kónya K., Fellai, Krapecz, Varga T. – Turi (Takács Á., 60.), Horvát (Schmidt, 68.) – Kónya D., Bata, Károly (Grabarics, 82.) – Koller. Edző: Márton Gábor. Dunaharaszti: Szacskó – Farkas, Nyéki, Rétsági, Márton – Kovács (Vitányi, 87.), Gacsal, Dallos – Mészáros (Szanku, 63.), Bozsik, Rebecsák (Kaizer, 76.). Edző: Króner Péter.
G.: Koller (17., 11-esből), Károly (37.), ill. Szanku (83.).

Fordulatos meccsen szentlőrinci vereség

Hiába fordított 1-0-s hátrányból a Dabas-Gyón ellen idegenben a Szentlőrinc délután, Turi Zsolt csapata végül mégis vereséget szenvedett.
Dabas-Gyón–Szentlőrinc 3-2 (1-1)

Labdarúgó-NB III. Szentlőrinc: Ambrusics – Kalmár, Fenyvesi, Bodó, Hambuch – Királyházi, Domonkos (Göblyös, 79.), Füredi, Temesvári (Reith, 67.) – Tóth A., Horváth P. Edző: Turi Zsolt.

G.: Mészáros (7.), Riba (66.), Horváth R. (73.), ill. Tóth A. (34., 49.).

Záráskén is komlói vereség

A Komlói Bányász az őszi szezon utolsó bajnokiját már új edzővel játszotta le, Bolboaca Augustin ült a Bányász padján Gyulán. Az idei második edzőcsere azonban nem hozta magával az idei első győzelmet. Bár sokáig jól tartotta magát a Komló, a második félidő közepén a hazaiak találtak be, amivel meg is nyerték a meccset.

Gyula–Komló 1-0 (0-0)

Labdarúgó-NB III. Komló: Gáspár – Paulik, Gólya, Habi, Farkas – Németh T. (Halasi, 70.), Ferencz (Nagy, 78.), Németh Á., Valkovics (Drengubák, 82.) – Mészáros, Szentes. Edző: Bolboaca Augustin.

G.: Styecz (76.).
Kiállítva: Gólya (80.).

További eredmények: Békéscsaba–Hódmezővásárhely 3-1, Budafok–Dunaújváros 4-2, Mórahalom–Szigetszentmiklós 1-2.
Az állás: 1. Szigetszentmiklós 49 pont, 2. Budafok 43, 3. PMFC 37... 9. Szentlőrinc 22, .... 18. Komló 1.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!