Sport

2015.01.31. 20:15

Nagyon simán verte meg a Körmendet a PVSK csapata

Az évad eddigi legjobb játékával előrukkoló PVSK-Pannonpower simán legyőzte a Körmendet szombaton este.

Fülöp Z. (Dunántúli Napló)

Rendhagyó módon kezdjük a végén! A PVSK-Körmend meccs utolsó másfél perce egy az egyben megidézte A gyűrűk ura – A király visszatér című film fináléját: jött egy tökéletes lezárás, aztán még egy, aztán még egy, aztán még egy. Kezdődött azzal, hogy Harazin kiosztott egy megalázó sapkát az előzetesen legfélelmetesebbnek tartott körmendi centernek, Richards-nak. Ekkor állt fel az egész csarnok – és többet le sem ült senki. Mert aztán a frissen beállt pécsi Somogyfoki Szabolcs harminc másodperc alatt bedobott hat pontot. Aztán az utolsó hazai támadásnál Délity Bence bebüntet egy hármast, amellyel a PVSK eléri, sőt, túl is szárnyalja a szép számú közönség által követelt száz pontot. Végül a körmendi Richards minden mindegy alapon a saját térfeléről elhajítja a labdát, amely a dudaszó pillanatában beesik a pécsi gyűrűbe.

Igaz, erős bennünk a gyanú, hogy ez utóbbit már kevesen látták: tombolt ugyanis az egész csarnok, mindenki úgy ünnepelt, mintha mondjuk egy bajnoki elődöntőt húzott volna be a Pécs. Persze érthető volt a szurkolók öröme, mégis csak az egyik legjobb formában lévő csapatot sikerült megverni. Beszédes, hogy amikor szombaton délelőtt a városban összefutottunk Anthony Nelsonnal, a pécsiek irányítójával, akkor az amerikai kosaras azt mondta: tart az esti mérkőzéstől, mert a körmendiek lendületből jönnek Pécsre, s ha nem sikerül őket megállítani, akkor baj lehet.

Nos, nem lett baj: a hazaiak részint megállították a piros-feketéket, részint meg úgy támadtak, ahogy ebben az idényben még soha – a rádobások nagy része jó volt, ráadásul láttunk néhány egészen kiváló akciót is, sok passzal, s a végén ziccerrel. Gálameccs lett az előzetesen rangadónak kikiáltott mérkőzésből, s ezért minden dicséret megilleti a hazaiakat. Gyakorlatilag egy percig sem forgott veszélyben a győzelmük, ám azért arról sem volt szó, hogy bármikor leírhattuk volna a vendégeket – mégis csak három légióssal és két honosítottal álltak fel, ráadásul ott volt még három egykori vagy jelenlegi válogatott kosaras is a keretben. Éppen ezért nem tűnt teljesen légből kapottnak az az ötlet, hogy egyszer csak valamelyik vendég kosaras megtáltosodik, és elkezdi sorozatban szállítani a pontokat. Szóval papíron akár ez is történhetett volna – a valóságban azonban sanszos, hogy az esetleges megtáltosodót is kivette volna a PVSK a játékból. Mert a hazaiak megint úgy játszottak, ahogy azt mindenki szereti: csapatként, az egyéni érdekeket háttérbe szorítva. És pontosan emiatt állnak úgy, ahogy: csupán egy győzelemmel lemaradva a negyedik helytől!

PVSK-PANNONPOWER - EGIS KÖRMEND 101-78 (23-13, 33-24, 16-21, 29-20)

Pécsi VSK-PANNONPOWER: Nelson 17, Pahlmblad 15/3, Bíró 3/3, Budimir 21/6, Horti 20. Csere: Harazin 8, Halász 8/3, Stojanovic -, Somogyfoki 6, Délity 3/3, Czukor -, Sértő -. Vezetőedző: Csirke Ferenc. Másodedző: Czigler László.
 
Egis Körmend:
Walker 18/15, Burgess -, Ferencz -, Tóth N. 4/3, Richards 23/9. Csere: Popadic 12/6, Török 17/9, Farkas -, Latinovic 4. Vezetőedző: Déri Csaba. Másodedző: Hencsey Tamás.
 
Kipontozódott: Horti (36. p.), Harazin (40. p.)

Budimir 21 ponttal a legeredményesebb pécsi.

Csirke Ferenc: - Gratulálok a csapatomnak, fantasztikus mérkőzés volt! Ha két dolgot kellene kiemelnem, ami kulcsfontosságú volt a győzelemhez, az a szív és közönség, ezek miatt nyertünk. Nagyon köszönjük, hogy ilyen hangulatot varázsoltak a szurkolóink a csarnokba! Úgy érzem, az eddigi eredményeinkkel és játékunk miatt rászolgáltunk, hogy ennyien kijöjjenek, és szívből örülök, hogy egy ilyen meccsel tudtuk meghálálni a buzdítást! Fontos volt, hogy jó százalékkal dobtunk, bementek a ziccerek és hogy könnyű kosarakat is tudtunk szerezni. Jól védekeztünk Richardson, és a többieket is sikerült kikapcsolni, de hozzá kell tenni, fáradtabb volt ma a Körmend, mint mi. Szinte még mindig nem hiszem el, hogy ki-ki meccsre megyünk Szombathelyre a 4. helyért! Ma még kicsit ünnepeljük a győzelmet, de holnaptól nekünk is a ránk váró igen nehéz hétre kell készülnünk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!