Sport

2015.08.28. 20:06

Ceglédi buktával kezdtek a komlói kézisek

Az utolsó három gólt a Cegléd lőtte, s ezzel győzött is a kézilabda NB I első fordulójában.

K. Mayer A. (Dunántúli Napló)

Ilyesmire számított mindenki, persze komlói oldalon azzal a nem apró különbséggel, hogy végül vendéggyőzelem születik. A Cegléd és a Sport36-Komló férfi kézilabdacsapata az előző idényben is szoros meccseket játszott egymással, a péntek délutáni is az volt.

A két együttes most a bajnoki rajton találkozott, s miután Cegléden volt a randevú, a házigazdák voltak valamivel esélyesebbek. Ennek ellenére az első félidőben mindössze egygólos előnyre tudtak szert tenni, pedig a vendégek játékán látszott, hogy a sok újoncnak még össze kell szoknia. A szünet után aztán egyszercsak meglépett a hazai csapat, 23-18-as állásnál úgy tűnt, hogy eldőlt minden. Pedig dehogy! Ratko Djurkovics együttese kiváló szakaszt produkált, egy 5-0-s rohammal egyenlített, s ekkor minden vendégdrukker abban bízott, hogy a lendületnek köszönhetően a győzelem is meglesz. Nem lett, mert a hajrá a Ceglédé volt: az utolsó három gólt a házigazdák lőtték.

A komlóiaknál Selymes kiválóan védett, Szöllősit képtelenek voltak tartani a hazaiak, a védelemben pedig Nagy Zoltán alkotott maradandót – sajnos ez sem volt elég a pontszerzéshez.

– Sajnos hasonlóan végeztünk, mint tavaly. Az utolsó percekig a kezünkben volt a mérkőzés, de mégis az ellenfél nyert – értékelte a látottakat Ratko Djurkovics, a komlóiak vezetőedzője.

Cegléd–Sport36-Komló 26-23 (14-13)

Férfi kézilabda NB I., 1. forduló. Cegléd, 500 néző. V.: Bonifert, Oláh. Sport36-Komló: Selymes – Sanad 2, Kordic 2, SZÖLLŐSI 9, Nakhajenka 1, Jerkovics 3, Markovics 4. Csere: Granics (kapus), Marcsek 1, Szögi 1, NAGY Z., Sunajko, Sebestyén, Oszlár, Péter Szabó. Vezetőedző: Ratko Djurkovics.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!