Sport

2016.09.28. 17:37

Baranyában is beindult a labdarúgó-Bozsik-program

A tavalyi siker után idén is folytatódik az OTP Bank Bozsik-program, amelynek keretében ovisok, kisiskolások százait szeretnének a labdarúgás felé terelni.

Horváth László

Minél több pécsi óvodát szeretne bevonni a Bozsik Intézményi Programba az MLSZ Baranya Megyei Igazgatósága, a jelentkezési határidő szeptember 30. Tavaly a megyei oktatási intézmények közül 94 kapcsolódott be, 133 iskolai és 48 ovis korcsoportban összesen csaknem 2500 játékos vett részt. Óvodák tekintetében Pécsről 17 kapcsolódott be a focit már a legfiatalabbak körében is megszerettetni akaró akcióba.

– Ezt a számot ebben az esztendőben növelni szeretnénk – kezdte Bogyay Zoltán, az MLSZ BMI igazgatója. – Az intézmények tanévenként négy körzeti tornán vesznek részt, ősszel és tavasszal kettőn-kettőn, szabadtéren, illetve teremben. Közben hetente kétszer egyórás foglalkozásokat tartanak az óvodákban, edzők, illetve megfelelő képzettséggel rendelkező óvónők vezetésével. Igazgatóságunk az 2016–17. évi Bozsik Intézményi Programban részt vevő valamennyi pécsi óvodának tíz készségfejlesztő, derékra erősíthető labdát ad ajándékba.

Negyvenöt egyesületben csaknem 1800 gyermek kezdte meg a Bozsik Egyesületi Program 2016–17-es szezonját a megyében. Az U7, 9, 11 és 13-asoknál már meg is rendezték az első tornákat, több helyszínen.

Kuriózum: Lelkes hármas ikrek

Az egyesületi Bozsik-program különleges szereplői a villányi Lelkes testvérek, akik hármas ikrek, nemrég lettek ötévesek. Közülük Réka a legidősebb, utána Luca, majd Ádám jön. Edzőjük, Jurin Csaba dicséri őket, mert nevükhöz hűen nagyon lelkesek, és szeretnek focizni, látszik rajtuk. A tréner az óvodában fedezte fel őket.

– Elsősorban a lányok akarták, hogy futballisták legyenek – mondta el a gyermekeiről az édesapa, Lelkes Béla. – Már egy éve járnak edzésre, most már lassan kezd alakulni a dolog. De a foci mellett mást is csinálnak szabadidejükben, mindhárman dzsúdóznak, e célból átjárunk velük Nagyharsányba, a lányok még táncolnak is. Általában együtt nézzük a televízióban a labdarúgó-mérkőzéseket, abból is sokat tanulhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!