Sport

2015.03.28. 08:12

A PMFC-MATIAS-ra a jövő héten két nehéz meccs is vár

A válogatott mérkőzések miatti bajnoki szünetben alaposan megdolgoztatja a szakmai stáb a PMFC-MATIAS labdarúgóit. Mondjuk szükség is lesz az erőre, mert jövő héten két kemény meccs is vár a piros-feketékre: szerdán a Videotont fogadják a Magyar Kupában, szombaton pedig a Debrecen jön bajnokit játszani.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

„Lemegyek a pályára, megnézem őket. Keményen megdolgoztatják a srácokat, napi két edzés van” – mondta idősebb Dárdai Pál, amikor két napja összefutottunk egy benzinkúton, és beszélgettünk egy kicsit. Aztán elindult a pályára. Hova máshova?

A válogatott mérkőzések, az Európa-bajnoki selejtezők miatt a hétvégén nincs bajnoki forduló az élvonalban (a másodosztály más tészta, ott nincs megállás), vagyis pihenhetnek a csapatok. Pontosabban: tétmeccset nem játszanak, de nem pihennek, különösen a PMFC-MATIAS nem. A Robert Jarni vezette szakmai stáb ugyanis tényleg alaposan megdolgoztatja a héten Szatmári Lórándékat, a hétfői szünnap után beindult a meló, vasárnapig bezárólag tíz edzés szerepel a programban. Persze kell az erő, hiszen a jövő héten nagy és kemény feladatok várnak a piros-feketékre – szerdán (18.00) a Videotont fogadják a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján (az első meccsen 2-1-re kikaptak a piros-feketék), majd szombaton (16.00) jöhet a Debrecen elleni hazai bajnoki. Egyik mérkőzés sem lesz piskóta!

A Kecskemét elleni bajnokit követően kis pihenőt kapott a csapat, a szakmai stáb horvát tagjai, Robert Jarni és Szasa Glavas pedig hazautaztak Splitbe. Hogy aztán ott fogadják a PMFC ügyvezetőjét, Győri Jánost, az utánpótlás szakmai igazgatóját, Ott Józsefet, valamint a felnőtt csapat másodedzőjét, Kulcsár Árpádot, aki egyben utánpótlás koordinátor is.
– Klubunk is részt vesz a Foot Pass képzésen, amelyen a honi akadémiák vezetőit oktatják. Ennek keretében kötelező részt venni egy tanulmányúton: a helyi akadémiát össze kell hasonlítani egy külföldivel. Mi ezért jártunk Splitben, ahol a Hajduk intézményét látogattuk meg. Megismerkedhettünk a helyi viszonyokkal, a képzéssel, s bizony láthattuk, hogy nem minden a pénz: jóval egyszerűbb körülmények között képesek a kiemelkedő teljesítményre.
Már csak át kellene venni a hasznosítható dolgokat.

Címkék#Pécs#PMFC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!