Sport

2015.04.18. 20:27

A PMFC-MATIAS alaposan ráijesztett a szurkolókra, de végül győzött

Az utolsó percekre hagyta a döntést a PMFC, de végül csak legyűrte a Honvédot, s ezzel nagyon fontos három pontot szerzett.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

A Haladást nagyon simán megverte a Fradi délután. Ez jó, summáztuk, most már csak az kell, hogy a PMFC-MATIAS legyőzze a Budapest Honvédot. Hazai pályán ez nem egy lehetetlen feladat, hiszen a vendégek hasonló cipőben járnak, mint Robert Jarni együttese, vagyis a bentmaradásért küzdenek, más kérdés, hogy az utóbbi időben sajnos magukra találtak – vagyis nagy csatára volt kilátás.

Az is lett belőle. Sajnos az első tíz percben azt láthattuk, hogy a Honvéd egyáltalán nem egy elveszett együttes, magabiztosan és jól passzolgattak a vendégek a középpályán, s Szatmáriék jobbára csak futottak a labda után. Aztán egyszer csak eljutottak Kemenes kapujáig, s két perc alatt három gólt is szerezhettek volna. Sorrendben Makrijev, Fröhlich, majd ismét Makrijev találhatott volna be – sajnos háromból egyszer sem sikerült.

A szurkolóknak nagy szerencséjük volt. Az időjárás ugyanis nem volt túl kegyes, elég hűvös volt, de legalább a meccset lehetett élvezni: akadtak helyzetek itt is, ott is, s az iramra sem lehetett panasz. Gól ugyan nem született, de ez egy jó első félidő volt.

A második félidő – pontosabban az eleje... – már jóval kevésbé volt izgalmas. Ahogy teltek, múltak a percek, egyre inkább úgy lehetett érezni, hogy ez egy egygólos meccs lesz – vagy nullás… A PMFC ugyan továbbra is csipkedte magát, de helyzetet már nagyon nehezen tudott kialakítani, ráadásul teljesen egyoldalas volt a csapat. Csak a jobb szélen futottak pécsi támadások, a bal oldalon mintha nem is lett volna senki.
A 70. percben vezetést kellett volna szereznie a PMFC-nek (nem először a mérkőzés során), de Nagy József nem tudott a kapuba találni. És ilyen az élet: egy perccel később már a pécsi háló rezgett, miután egy ritkán látható nagy hibát követően Holender a kapuba fejelte a labdát.
Ám ezzel még nem volt vége! A meccs utolsó perceiben egymás után két gólt is szerzett a Pécs, s ezzel megnyerte ezt a nagyon fontos találkozót.

PMFC-MATIAS-Bp. Honvéd  2-1 (0-0)
Labdarúgó NB I., 24. forduló.
Pécs, PMFC Stadion, 900 néző. V.: Bognár Tamás.
PMFC-MATIAS: Helesfay – Nagy J., Csausics (Ojdanics, 39.), Balogh B., Uzoma – Horváth A. – Pauljevics, Fröhlich (Rácz, 63.), Márkvárt, Szatmári (Weitzer, 81.) – Makrijev. Vezetőedző: Robert Jarni. Bp.
Honvéd: Kemenes – Ikenne-King, Ignjatovics, Elez, Baráth – Nagy G., Hidi – Prosser (Gazdag, 75.), Vécsei, Meza (Holender, 45.) – Punosevac (Youla, 59.). Vezetőedző: Marco Rossi.

14. perc: Márkvárt ívelt középre egy jobb oldali szabadrúgást, Makrijev pedig 7 méterről a bal kapufára fejelte a labdát.
15. perc: Nagy József ment el a jobb oldalon, kiválóan passzolt Fröhlichhez, aki 10 méterről lőtt, Kemenes szögletre mentett. Márkvárt végezte el a sarokrúgást, remekül adott be, Makrijev pedig 9 méterről a jobb kapufa mellé csúsztatott.
26. perc: Szatmári hozta ziccerbe Pauljevicset, aki már csak Kemenessel állt szemben, ám 10 méterről, kissé jobbról sajnos nem tudott túljárni a kapus eszén.
27. perc: Nem sokkal később a túloldalon volt ziccer, Vécsei ugratta ki Prossert, aki nem tudta ellőni a labdát a kiválóan kimozduló Helesfay mellett.
70. perc: Szatmári adott be jobbról, Nagy József 5 méterről a felső lécre fejelte a labdát.
71. perc: Egy előreívelt labdánál Ojdanics és Helesfay nem értette meg egymást, Holender pedig megköszönte a lehetőséget, és a kapuba fejelte a labdát (0-1).
85. perc: Márkvárt ívelt kapu elé szabadrúgásból, a bizonytalankodó védők között Ojdanics 8 méterről a kapuba helyezett (1-1).
86. perc: Balról érkezett egy beadás, Makrijev13 méterről jobb lábbal a kapu bal oldalába csúsztatta a labdát (2-1).

A PMFC további mérkőzései
04.25. VIDEOTON - PMFC-MATIAS
05.03. PMFC-MATIAS - FERENCVÁROSI TC
05.09. LOMBARD PÁPA - PMFC-MATIAS
05.16. PMFC-MATIAS - DUNAÚJVÁROS
05.23. GYŐR - PMFC-MATIAS
05.31. PMFC-MATIAS - NYÍREGYHÁZA

Címkék#Pécs#PMFC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!