Sport

2014.09.18. 18:41

A Facebookon egyeztették le Anthony Nelson Pécsre igazolását

– Mindenben megegyeztünk vele, pénteken már repülőre is száll, és jön hozzánk – tudtuk meg Bán Gábortól, a csapat szakmai vezetőjétől.

F. Z.

És még mondja valaki, hogy a történelem nem ismétli önmagát! Egy évvel ezelőtt a mostanihoz meglehetősen hasonló helyzetben volt a PVSK-Pannonpower: akkor is irányítóposzton volt a leginkább gondban Csirke Ferenc vezetőedző – igaz, annyi volt a különbség a jelenlegi szituációhoz képest, hogy a baranyaiak el is kezdték a szezont azzal a játékmesterrel, Nemanja Kovacseviccsel, aki nem nagyon illett a képbe. Novemberben aztán eljött a váltás ideje, érkezett az amerikai Anthony Nelson, s vele lendületet is vett a csapat, jöttek a győzelmek.

Most, ha úgy tetszik, előbb kapcsolt a stáb: már a bajnoki rajt előtt elköszöntek a nem sokat mutató Devonta White-tól – és már most leigazolták Nelsonnal.
– Mindenben megegyeztünk vele, pénteken már repülőre is száll, és jön hozzánk – tudtuk meg Bán Gábortól, a csapat szakmai vezetőjétől. – Az imént egyeztettünk még egy utolsót Facebook-chaten, minden rendben van, mindent lefixáltunk, úgyhogy immár biztos, hogy ismét a mi kosarasunk lesz.

Az ideigazolása nyilvánvalóan örömteli: egyrészt nem kell attól tartani, hogy elveszett lenne a városban, és sok időt venne igénybe az átállása a pécsi ritmusra, másrészt a játékosokat, az edzőket, sőt, a játékrendszer egyes elemeit is jól ismeri, tehát a beilleszkedésével sem lesz különösebb gond. Ugyan a bajnoki rajtig túl sok idő már nincsen, de ha összevetjük a helyzetet a tavalyival, akkor azt kell mondanunk: még mindig jobb, mintha zsákbamacskát játszana a Pécs, s leakasztana egy ismeretlen játékmestert.
A pécsiekhez kapcsolódó hír, hogy péntek délután megkezdődik a MATRO-PVSK-kupa. Pénteken fél ötkor a Kaposvár az Eszékkel csap össze, háromnegyed hétkor a házigazdák a Szegeddel játszanak. A két vesztes szombaton négykor, a győztesek negyed hétkor csapnak össze – a finálé után tartják meg az új szezon első szurkolói ankétját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!